Skivsläppet firas med releasefester den 13 maj i Stockholm, Debaser Strand och den 14 maj Göteborg, Jazzhuset. QX ställde fem frågor till Alice b.

Hur skiljer sig nya plattan från det du tidigare släppt?
– Jag tror att det inte skiljer sig avsevärt mycket i just uttrycket av musiken i stort, jag spelar fortfarande väldigt mycket på känslor och sätter texterna i fokus. Däremot har jag öst på mer ljudmässigt med effekter och gitarrer för att förstärka låtarna ännu mer.
– Sen skiljer sig just detta album mycket från det första jag släppte som mer var ett gäng samlade låtar från att jag började med musik tills vi spelade in den. Denna skiva känns mer utlämnande för mig eftersom alla låtar fortfarande känns väldigt aktuella idag i hur jag känner och tänker, det känns extra läskigt.

Du har hunnit med en hel del spelningar, vilken har varit mest minnesvärd?
– Svår fråga! Varje spelning har ju något speciellt att hänga upp sig på. Men när jag pratar med mitt band brukar vi återkomma till Knarrholmen 2012, att det var en väldigt speciell spelning för oss. Men som sagt det finns många att välja på.

Har du flatfans som följer dig från gig till gig?
– Haha, ja det har jag nog. Jag har inte tänkt så mycket på det, min publik är väldigt blandad.

Hur kommer det sig att du gör en cover på Maggios Hädanefter?
– Det var faktiskt bara en ren impuls, jag var hemma och hade inget att göra. Så jag satte igång musikprogrammet, slängde på lite reverb och spelade in covern i en tagning och la upp på soundcloud. Sen tror jag att jag nämnde för henne när jag träffade henne på Ullevi att jag hade funderat på att göra en cover på henne. Hädanefter är också en fantastisk fin låt som betyder mycket för mig.

Vilken artist skulle du vilja göra en duett med?
– Det skulle ju vara jättefint att göra en duett med Maggio såklart, hon har en röst som jag verkligen gillar. Sen har jag ju tänkt i flera år att det vore fantastisk att göra en duett med Thåström.

Turné:
13 maj Stockholm Debaser
14 maj Göteborg Jazzhuset
28 maj Lommary, Idelunds Trädgårdsfestival
3 juni Malmö, Grand
15 juni Halmstad, Tillsammans
5 juli Varberg, Majas vid havet
30 juli, Aspera, Göteborg, Festival del mar