En undrar om antalet festsugna kommer räcka för att fylla alla klubbar som nu piffar det sista inför helgens Eurovision-fest! Att döma av veckan som gått verkar det nog räcka till och bli över, så bered er på kö genom att bevara leendet och tålamodet.
Fredag kväll är det mellandag för ESC-spektaklet. En koll i GayMap visar att Leo b. lär ha spring i benen idag med förfest på Sheraton, spelning i Kungsträdgården och på Secret Garden. Euroclub har öppet för alla fram till 20 då lokalen stängs för allmänheten för att sedan övergå till festnatt för fans. Fick en tjuvtitt på röjet i onsdags! Helt tokigt. Lyssna: 3000 dansade Eurovision-fans. 90% män varav 99% är bögar. I svensk krogkommissions-anda dessutom uniformerad polis (!) och herrans massa vakter – som rullar tummar.
Och samtidigt var det fullt på Navid Kabiris fest på Operaterrassen, på alla gaybarerna och på KingKong!
Just KingKong rullar vidare med sina extraöppna kvällar även nu fredag natt med legendariska DJn Christer Broman och unga hetsporren Bride. King Kong drivs av Erik och Peter. Den sistnämnde är dessutom med i klubbprojektet Candy tillsammans med Kent Bernhardsson. Candy som har portarna öppna i natt: så gissa att även Peter behöver spring i benen i dag!
Candy som även denna fredag har Storschlaget på scen, covergruppen som får golvet att koka. Laguppställningen bakom DJ-båset: Makkan, Alex, Bernhard och Jonas.
Som om det inte var nog med detta har Navids fest på Operaterrassen tre stjärnor på plats: Charlotte Perrelli, Viktoria och inte minst nya gayfavvon med eget konditori för hundar och katter (man fattar att Putin är lite förbryllad), Sergey Lazarev.
Side Track har kört Euro-fest hela veckan och det lär bli trångt i källaren även i kväll. SLM firar Eurovision med att ha extraöppet till 03 idag och lördag natt (då Andreas Barth är DJ vilket betyder Berghain-inspirerad musik). På Secret Garden blir det riktig fart frampå sen kväll medan Torget satsar på fantastiska Admira Thuderpussy på scen.

Sommarvärmen har ju senaste dagarna bytts mot mer normala vårtemperaturer. Fredag är dock sista dagen med sol! På med jackorna i morgon alltså – det blir rugguggla.
Och med finalen igång så räkna med att lördagsfesten kommer igång lite senare.
På gayklubben Tank, som håller öppet onsdagar, fredagar och lördagar kommer stora satsningen på nu lördag kväll: På scen står kult-favoriterna Anna Book och Kikki Danielsson med vår spanskinfluerade favorit Babsan och så skottspolen Leo b. som spelar. SchlagerDrag med Leo b., Ima Queen och Lucky Slut Bonita.
På Operaterrassen är det stor galabaluns då Dana International intar scenen och Tel Aviv-Pride finns på plats för att få fart på dansen. På scen även Anton EkwaldRobert Lukian.
King Kong har sista festen under ESC-veckan och på Bitter Pills där det varit EURO-Quiz startar på lördagskvällen med tävling där de som gissar rätt vinnare får en present.
Söndag – kallt som fanken utlovar SMHI! För de som har abstinens på att se massa bögar gör klokt i att hänga ute på Arlanda för att vinka av ESC-fansen. Sista natten med gänget blir på Patricia som har sitt söndagsöppet.
Mne lyssna. När väl ESC dammet lagt sig så kommer solen och värmen tillbaks. Vi har en lång het sommar att se fram emot. Bara det att F12-terrassen öppnar igen den 19:e och snart kommer har gay/queer/flat-klubbarna Polari och Girls Gone Wolf på onsdagar! Mer om den senare.




GÖTEBORG/BORÅS
Vi lovar. Det finns gay’s kvar på Västkusten trots ESC. Fest blir det på BeeBar såklart som har en Eurovision-Feber helg och på Gretas är det Fierce fredag med Dj T-West och Hindocha följt av att det på lördag visas ESC finalen på storbild. Dörrarna öppnas 20.45.
Hos livaktiga RFSL i Borås – där Pride firas för första gången i år – är det såklart schlagertema på lördagens Glamour-klubb. Öppet till 02 och OBS, medlemskap i RFSL krävs för att komma in.




MALMÖ
I Malmö är det på Bee Bar som ESC-finalen visas på storbild. Se till att vara på plats i god tid! Wonk har After Party med start 23.30 på nya fina lokalerna vid Stortorget. Deejay Jonny spelar och hela Skåne håller såklart tummarna extra hårt för att ännu en landsman skall vinna ESC.


VÄXJÖ
Hela veckan har gått i regnbågens färger i Växjö och nu är det dags för Grand Finale! Är en trött på schlagerkaoset är en tågresa till den kronobergska metropolen ett hett tips. Efter lördagens parad står Silvana Imam på scen och levererar de toner som ännu inte har hörts i Globen.
Redan ikväll fredag är det festkläder som skall dras på då Miss Glitter har HBTQ-Qaraoke på Kafé de Luxe. Efter lördagens parad och paradfest piffas det för Prideparty i ESC-anda på Grace. Förfest med finalen å storbild och Acid Queen som konferencier följt av dans till 03! Ungdomsfest pågår parallellt på Bergendahlska gården.