Martin Blix är frontfiguren i poptrion Italove som hyllar snyggt plockar upp Italodisco-soundet för en ny generation. Senaste låten kom i dagarna.

Vad är det som är så bra med Italo disco?
– Vi är uppväxta med Italo disco, jag, Dave och Mateo. Italodisco består av förutom smattrande synthar, en massa drama och texter om neon lights, sex och robots. Så har Italo disco-artister alltid en rätt utstuderad image, vilket vi har tagit efter.

Hur tänkte ni kring videons visuella uttryck?
– Då låten handlade om att rymma ut i rymden så kom astronautdräkterna på rätt fort. Sen har vi likt Kiss alltid våra sminkningar (jag Bandidos rand, Dave Laroxx clown, och Mateos ansikte är alltid dolt). Sen som i alla våra videor vill vi ha en 80-tals-touch.

Vilka döljer sig bakom ItaLove?
– Vi är tre killar med olika musikaliska bakgrunder , men som alla har kärlek till Italo. Dave Laroxx är clownen och driver flera Metal-klubbar i Sthlm. Mateo är lite hemlig men har som låtskrivare bl.a. legat etta i Frankrike. Själv är jag en institution i gay-Stockholm som DJ och tidigare medlem av Domenicer.

Du jobbar själv som dj, vilken av era låtar funkar bäst på ett svettigt dansgolv?
– Jag spelar sällan mina egna låtar när jag dj-ar, blir lätt generad av att höra mig själv… Men ibland kör jag på Rhythm Of Love som var med i filmen Dyke Hard. Då brukar folk dansa som galningar och fråga vad det är för låt.

Avslutningsvis, världens tre bästa Italo disco-låtar?
Ryan ParisDolce Vita, Valerie DoreThe Night och FancySlice me Nice.