Frida Kropp är 17 år och pluggar ”samhälle med internationell profil” i Helsingborg. I premiäravsnittet av Idol dök hon upp och sjöng en låt av sin favoritartist. QX ringde upp Frida för ett snack.

Vem är du?
– Det är en så svår fråga…men en som vågar vara sig själv, som ger aldrig upp för någon annans åsikter. Umgänget jag hade innan gymnasiet var ganska trångsynt och det känns skönt att inte behöva anpassa mig längre.

Varför sökte du till Idol?
– Idol har ju jag sett med familjen i flera år, och en dag så kände jag mig rastlös och ville att det skulle hända något nytt så jag skickade in en ansökan. Men då hade de redan varit i Malmö så jag fick åka upp till Göteborg med min flickvän och min killkompis. Det var lite overkligt att komma in i den där världen och jag var ganska nervös…

Har du någon favorit bland tidigare deltagare?
– En förebild är ju Fanny, för hon har en unik röst och är någon jag ser upp till. Jag gillar även Amanda från förra säsongen.

Vad gör du när du inte pluggar eller är med i Idol?
– Jag har nog inte hittat min grej än. Jag har nog testat de flesta sporter men inte fastnat för något. Så det största intresset är nog min flickvän (skrattar).

Du är en rätt androgyn look, har du alltid haft det?
– Ja, ända sedan dagis. Det som kändes rätt för mig var den killiga stilen och jag har alltid gått min egen väg. Det har hänt att man hamnat i situationer där folk inte uppskattat det men det bryr jag mig inte om. Jag står för den jag är.

Du nämnde din flickvän, har ni varit ihop länge?
– Snart nio månader, det är mitt första seriösa förhållande.

Du sjunger en Justin Bieber-låt, är han en favorit?
– Ja, han är väl den jag lyssnar mest på just nu. Han skriver bra låtar och sjunger väldigt bra.

Så, är du beredd på att bli igenkänd?
– Jag tar det som det kommer. Jag har inte tänkt på det så mycket än.

Idol, TV4 20.00