Varför blev Sinking Deep den första singeln?
Sinking deep är första singeln för att jag kände en ”connection” till den direkt.
Vi klickade liksom på en gång och jag visste att den skulle kunna bli jävligt bra om jag fick göra den till min egen.

Står den för ett sound som är Fanny?
– Åh, ja, det gör den absolut! Allt jag gör i musiken måste kännas 300% rätt i själen för mig, annars kan jag verkligen inte stå för det. Men den är också bara en del av ett pussel – en del av mitt sound. Det finns så mycket mer jag kommer att dela med mig av.

Vad har du gjort sedan vi såg dig i Idol?
– Hm, jag har tillbringat mycket tid i studion, försökt hitta människor att jobba med som FATTAR. Fattar mig och fattar mitt uttryck, och som verkligen ger all plats för det. Det är inte alltid det lättaste! Det gäller att vara säker på sig själv och inte släppa sina visioner.

Ångrar du nåt med Idol?
– Jag skulle inte säga att jag ångrar någonting direkt, dock kan jag känna att jag önskar att jag hade varit mer ‘levande’, så som jag är. Det var så många stunder där jag kände att jag ”stängde av” för att orka med allting. Det var helt klart en påfrestning.

Hur ser närmsta halvåret ut för dig?
– Antagligen är det fyllt med musik. Jag ska slipa och jobba på nytt material och försöka att vara så närvarande som möjligt i allt jag gör. Jag är så taggad på att ha kommit igång nu, Det kommer bli ett jävligt bra halvår.

Vad drömmer du om musikaliskt?
– Mycket. Mitt livsgoal har alltid varit att beröra människor med musik, få dem att känna, tänka, rysa. Bli berörda, helt enkelt. Sen har jag de senaste två åren skrivit mycket på svenska, så jag drömmer även om att släppa ett svenskt album i framtiden.

Har du kontakt med fans och vad är det vanligaste de skriver?
– Jag försöker att ha så mycket kontakt som det går. jag är så tacksam för de som verkligen ‘stannat’ by my side, Därför känns det så gött att jag äntligen släpper min första singel. Jag hoppas att jag lever upp till deras förväntningar! Det vanligaste folk skriver är nog hur duktig de tycker att jag är, och hur de längtar efter min musik! och det känns alltid så himla fint att höra.

Måste ju avsluta med att fråga, har du flickvän?
– Ja, jag har en helt fantastisk flickvän…(skrattar).