Förra lördagen hade MTV premiär för sin flatfyllda dokusåpa ”A shot at love with Tila Tequila”. Jag kikade på några avsnitt, kunde inte låta bli när jag läste om upplägget, ett gäng flator och heterokillar skulle slåss om samma tjej. Flatorna visade sig till största del vara det nya millenniets flator formade av L-word med väldigt lite kläder, blonda långa hårsvall och silikon. Men de flesta kändes faktiskt som just flator. Jag är tacksam för L-word, programmet har ju om inte annat revolutionerat hur flator kan klä sig! Uniformen med rutiga skjortor och kort hår är borta och numera kan man se ut lite hur som helst.

Tila Tequila visade sig vara en söt bisexuell asiatiska med hög moral, eller snarare hög dubbelmoral. Tila är glamourmodell, utvikningsbrud och känd för att ha fruktansvärt många polare på myspace. Upplägget var att först träffade hon tjejerna och sedan killarna någon dag och sen kom den stora tvisten då tjejerna och killarna som hittills varit ovetande om varandra fick träffas under ett stort poolparty. Minimala bikinis och lite femkamp senare och en av killarna kunde inte låta bli och daska till någon guppande tjejrumpa och blev genast hemskickad.
Respekt för varandras läggning var viktigt hävdade Tila Tequila även om det hela tiden zoomades in på killar som snackade om hur gärna de skulle vilja ha den ena eller andra flatan. I klassiskt Bachelor, Villa Medusa, Club Goa och Big Brother-manér visade det sig att deltagarnas känslor, vackra miljöer, lite omotiverad femkamp och poolbadande i minimala bikinis var de viktigaste ingredienserna. Efter en första utsållning av Tila Tequila fick de utvalda killarna och tjejerna flytta in i Tilas stora mansion och alla skulle de sova i samma gigantiska säng.

Tila Tequila umgicks lite här och lite där med både tjejer och killar och provhånglade hälften ungefär, ofta tjejer inför heterokillarna á la traditionell heteroporr. Sovandet i samma säng och en hoper singlar ihopsläppta i ett hus gjorde att det blev lite hångel mellan deltagarna
också med hemskickande som påföljd. Tila Tequila påpekade upprört att deras ”otrohet” minsann inte gick för sig. Och att allt handlade om ”sanna” och ”äkta” känslor. Jo tjena. Dubbelmoralen var underhållande eftersom Tila fick hångla med vem hon ville, hon var sultanen i haremet.

Var dokusåpan något att ha då? Nej, inte om man är ute efter kittlande drama och lite av den nakenhet som utlovades i puffarna för programmet. Det är mer action och naket i ett standardavsnitt av svenska Big Brother. Vi blev bara serverade minimala bikinis och amerikansk
dubbelmoral. Serien öppnade lite försiktigt förra helgen och nådde inte upp till ens hälften av det av MTV förväntade målet på 100 000 tittare rapporterar Dagens Media.

Jag såg mig mätt efter ett par avsnitt så jag kikade in på wikipedia för att få fram slutresultatet och var nöjd med att flatan jag gillade bäst gått längst i tävlingen. På wikipedia såg jag också att de nu har börjat med A shot at love with Tila Tequila omgång två så jag antar att kärleken inte riktigt uppstod första gången.

Men helt ärligt så skulle det omvända scenariet vara roligare. Jag skulle vilja se tio bögar och tio heterotjejer slåss om samma bi-karl. Jag vill se tio bögar misslyckas med att vara avhållsamma i samma säng i några veckor. Och vilka catfights det skulle bli mellan alla inblandade.


Du kan se de första avsnitten av serien på MTV.se