Vad har du med dig från de här 14 åren?
– På det privata planet att jag träffade min fru på LASH! Vi firar 10 år som gifta i år. I övrigt känns det roligt att se tillbaka på allt som klubben har åstadkommit. Den har levt kvar medan andra flatklubbar har kommit och gått och legat i framkant och varit ett sexualpolitiskt statement enbart genom sin existens, speciellt under 90-talet då bdsm inte låg speciellt högt i kurs! Och till skillnad från andra klubbar som varit skeptiska till bisexualitet och som inte välkomnat transpersoner har alla alltid varit välkomna hos oss.
Vad har klubben haft för funktion?
– Framförallt har LASH varit en frizon för alla typer av kvinnor, från flator till straighta, från de som har varit kvinnor till de som håller på att bli kvinnor, och som har velat bejaka sina fetischer. Vi har haft poolparty, gyttjebrottning, bjudit in utländska gäster, skapat en mc-sektion, haft bdsm-workshops med mera.
Kan du ge exempel på hur en bdsm-workshop går till?
– Det kan vara att en expert demonstrerar en viss piskteknik med en speciell sorts piska och att man sedan får möjlighet att prova själv.
Hur har acceptansen sett ut under åren?
– Den har blivit mycket mycket bättre. Från början hade folk fördomar, som att man inte kunde gå till LASH utan att bli ofrivilligt piskad. Nu hoppas jag och tror att folk vet bättre än så.
Hur är det att komma ner till en fetischklubb första gången?
– På LASH har vi alltid haft en bejakande, omhändertagande och inkluderande stämning. Många kan vara oroliga när de kommer ner första gången och kanske inte känner någon, men det finns alltid folk på plats som har varit medlemmar länge och som kan visa runt.
Vad ska man vara för typ av person för att trivas på klubben?
– Öppen, nyfiken och förstå skillnaden på vad man själv tycker om och vad andra tycker om och inte vara fördömande. Troligen är man redan intresserad av eller nyfiken på fetischism, lädervärlden och bdsm. Och man trivs ihop med tjejer såklart.
Hur många medlemmar finns det?
– Det varierar mellan 250-300 ungefär.
Och nu är vi självklart nyfikna på vem som tar över efter dig?
– Det är Lilaa som har varit medlem mer eller mindre hela tiden, men som har varit mer aktiv de senaste 10 åren då sm-sektionen som hon har ansvarat för har fått sitt uppsving. Lilaa har hållit kurser och workshops i bdsm och är aktiv både på bdsm-scenen i andra klubbar och som aktivist inom bdsm-frågor.
Vad kommer hända med LASH nu?
– LASH kommer att byta namn till Wish, som kommer vara samma klubb men med nya idéer. Bdsm- och fetischinriktningen kommer att förstärkas och förtydligas eftersom det finns många ställen för flator men bara en klubb med den här inriktningen – därför behöver den mer utrymme. Det finns planer på skapa en paraplyorganisation för läderkvinnor i hela Norden och man vill engagera sig mer sexualpolitiskt. Det är dags att ta plats!
Vad ska du göra nu när du får mer ledig tid?
– Jag ser fram emot att komma till klubben och njuta av frukterna nu när hon har blivit fjortis! Sedan ska jag ägna mig mer åt min fru och njuta av vår egna hemmabyggda vedeldade bastuklubb. (skrattar)

Wish i QX GayMap

www.clubwish.se

Den 29 januari har LASH/Wish fjortonårsfesten Transition som går i förändringens tecken. För mer info om framtida fester: