Det var fullt till sista stolen på Hotel Skt Petri i Köpenhamn i torsdags då den andra GayGallan i Danmark hölls. Bakom de danska Galan och priserna står CGLcc, en organisation för hbt-företag som arbetar helt eller delvis med hbt-världen.
I år fick fotbollsspelaren Allan Nielsen ta emot Sportpriset för att han och två andra professionella fotbollsspelare vid den danska Fotbollsgalan bar T-Shirts med texten I’m Gay. Ett initiativ i protest mot målvakten Arek Onyszkos som i en bok gjort ett utfall mot homosexuella.
Kulturpriset gick till kören och showgruppen Schwanzen Sänger Knaben och till Årets mediaperson utsågs polisen Jesper Høg. Han fick det som talesperson för danska polisens kampanj mot hatbrott. Årets organisation blev Copenhagen Pride och Företagspriset gick till just Hotel Skt Petri.
Årets Gayställe blev ärevördiga Centralhjørnet. I Köpenhamn delas inte Årets Homo ut, utan istället var det Årets aktivist som fick pris. I år Mette Bugge som bland annat arbetat med World OutGames och och Pan Dans.