Marianne Westby och Adrian Prent leder nu i helgen 2012 års GayGalla i Oslo där nio priser delas ut. Årets Homotopp respektive Årets Lesbetopp är tillsammans med Årets Hetero de mest populära priserna.
De två homo/lesb-priserna presenteras i veckan på gaysajten Gaysir.no medan det redan nu är klart att en av de nominerade till Årets hetero blir statsminister Jens Stoltenberg. Han står emot Atle Pettersen som vann TV-såpan ”Skal vi danse” liksom affärsmannen Petter Stordalen och Oslos borgmästare Fabian Stang (Høyre).
Övriga priser som delas ut är i kategorierna Årets Blogg, Årets Utested/Klubb, Årets FagHag, Årets Homohit, Årets Stå På Videre-Pris och Årets Hederspris.
Vinnare utses i Norge av en jury bestående av 10 personer i hbt.miljön under ledning av arrangörerna av galan, Mads Rogde och Fredrik Havstein.
Strax innan nyårsafton släpptes även vilka som kommer att leda helgen GayGalla. Galans konferencier Marianne Westby spelar Cathrine Hove i norska dramaserien Hotel Cæsar och hennes medkomframochsägare Adrian Prent är känd från reality-serien Fristet på norska TV3. Han beskrivs som ”en munrapp homo” och Westby noteras som engagerad i hälso och sociala frågor för unga hbt-personer.
Med snart tre år på nacken har GayGallan blivit ett populärt inslag i Oslos hbt-värld och vill du haka på är det klokt att fixa biljetter i förköp. Mer info hittar du i GayMap.