QX.se GayMap Qruiser.com Shop
ADON
Kondomryttare och bajs på kuke…
Fag For Real
Slampa deluxe
stellanbloggen
VARFÖR JAG HATAR MITT LIV JUST…
Tompalicious
Helgerån! Trillingnötens svek
En hivdivas bekän…
Smittfri men fortsatt tufft fö…
Maria Hansson Nie…
HBTQ är mer än bara H och B...
General
sommar
En bögjävels betr…
Uppföljning, del 1 ”När DN mör…
jonvoss
Mångfald är regnbågens budskap
DJ KATJA GUSTAFSS…
Party 28/10
SEXPERTERNA
ÄLSKAR DU OCKSÅ ATT PRATA BÖGS…
Wheelboy's up…
Livet är som en schlager för m…
Majs
Bandy
QXPrideTour
Snygga paket
Inside My Head
tre söta killar

QX.se - Senaste nytt för dig som är bög, lesbisk, hbt eller queer
Sveriges största Gaynyhetssajt
– över 90.000 besökare per vecka!
Söndag 23 oktober 2016
Läs QX Oktober 2016 här!
Läs QX Oktober 2016 här!
Tidningen QX | Annons | Info | Arkiv
Foto: qx

Nominerade till QX GayGala 2012

Så var alla nomineringar avslöjade.
 Och det känns som att en vind av förnyelse dragit in. Alla de nominerade i kronkategorin Årets Homo/Bi/Trans är till exempel förstagångsnominerade! Ett tydligt tecken på att vi gjorde rätt som vidgade namnet på kategorin.
Som vanligt hyllas även bra heteros och i Årets Hetero-kategorin möter stolta pappan Glenn driftiga hjältarna Christina Guggenberger och David Lazar. En spännande och viktig match.
En nyhet inför nästa års gala är att vi tog bort Årets Göteborgs- och Öresundspris och istället införde Årets Festfixare, Årets Klubb och Årets Café, Bar & Restaurang. Alla får slåss, utan geografiska gränser. Och roligt nog är alla tre stora städer med i de kategorierna. Dessutom vill vi i år hylla våra hjältar på dragscenerna och utökade därför Årets Drag till hela fem nominerade. Där syns göteborgska Gretchen, Örebro-gänget Fashion Pack och Malmödrugorna i Moulin Rogue slåss mot Stockholmska Diamond Dogs och Dark Ladies. Vi gissar att alla vässar klorna för en stenhård match.
Skrällar då? Den största överraskningen är nog att lördagsfavoriten Zipper i år inte lyckats ta sig in som klubbkandidat. Den forna vinnaren hamnade strax utanför den stenhårda kategorin. Göken gör tvärtom, och gör en fin comeback bland de nominerade. Vi är också glada att fina Kyss mig fått två nomineringar, dels för filmen och dels för det söta huvudrollsparet. De slåss mot reklamfilmsfavoriterna Judit & Judit och bögduon Straight Up om att bli Årets Duo. Dj-duon Katja & Gunn hamnade precis utanför där. I Årets Svenska Låt slåss tre Mello-hits mot Veronica Maggio och Lalehs Eva Dahlgren-tolkning. Strax utanför den kategorin hittas Om sanningen ska fram (vill du ligga med mig då) och Dannys In The Club.
Det är nu bara att sätta igång att rösta. Den 6 februari är det galadags på Cirkus och då vill du väl att Din Favorit vinner?
Ronny Larsson
ronny@qx.se

QX GayMap

Årets Homo/Bi/Trans

Foto: Peter Knutson
Anton Hysén: Som första svenska manliga fotbollsspelare som kommit ut på elitnivå blev han Anton med hela världen. På ett självsäkert sätt berättade Anton att han föredrog grabbar, och blev därmed Sveriges snyggaste och mest självklara posterboy.


Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Johanna Nordin: En och en halv miljon tv-tittare har i höst följt Johannas jakt på kärleken. Hästbondens glimt- i-ögat och värme i kombina- tion med hennes raka sätt och self-made-woman-attityd har gett oss en ny riksflata att vara stolt över.


Foto: christian hagward
Linni Barresjö: Att vara ung och ha så mycket coolhet, egensinne och mod som Idolen och förebilden Linni är beundransvärt. Att veta om att man är annorlunda och se det fantastiska i det har aldrig gestaltats bättre än av den tuffa tomboyen från Rimbo.

Foto: Peter Knutson
Vanessa Lopez: Transsexuella Vannessa vågade ta plats i Big Brother, och där tog hon inte skit från någon. Vackra Vanessa är en färgstark förebild för unga t-personer som vågar stå upp för sig själva, och som dessutom slåss för transsexuellas rättigheter.


Foto: Peter Knutson
Bloggaren Andreas: QX succéblogg DaskaDasenIBordet är nu uppe i en miljon läsare. Andreas smarta inlägg om unga bögars sexualitet, kloka relationsfunderingar och ett brinnande engagemang för säker sex är bara några skäl att älska denna unga förebild.

Årets Hetero

Foto: Christian Hagward
David Lazar: Rabbin Lazar kom till Stockholm för ett år sedan, medverkade i debatter, förklarade att han vill viga par av samma kön och höll i första Regnbågs-sabbaten i Stora synagogan. Redan i Israel ställde han upp för homopar, transpersoner och hiv-positiva. En hjälte!


Foto: Privat
Christina Guggenberger: I sitt arbete för Stockholm Visitors board är Christinas mål att locka besökare till huvudstaden. Sedan 2005 driver hon även projektet Stockholm Gay & Lesbian Network, vars syfte är sätta Stockholm på kartan som en HBT-stad. Sånt gillar vi.


Foto: Christian Hagward
Glenn Hysén: När Glenn Pridetalade 2007 visste få att han gjorde det för att visa support för sin egen son. Hysén den äldre är en förebild för alla fotbollspappor i Sverige då han i debattprogram, intervjuer och andra forum gång på gång hyllar sin sons beslut att komma ut.

Årets Keep Up The Good Work

Foto: Ronny Larsson
KAK: KAK-killarna är hjältar för många HBT:s ute i landet. Med sina välarrangerade fester i Sveriges mindre städer och som styrmän av kryssningssuccén Gaynight on Galaxy är det ett nöje att ge dem uppmaningen: ”Keep Up The Good Work”.


Foto: Peter Knutson
Tolga Demir: Mannen bakom rugbysuccén Stockholm Berserkers har lyckats få närmare 50 bögar att ansluta sig till ett sportsligt broderskap dit alla är välkomna. Tolgas initiatvirikedom har förgyllt många sporthomosars vardag. Stort!


Foto: Peter Knutson
Ulrika Westerlund: Läs fantastiska Ulrikas Facebook-uppdateringar och ni förstår att hon aldrig släpper kampen för lika villkor och jämlikhet för oss HBTQ:are. RFSL-ordföranden slåss för varenda bokstav i regnbågssalfabetet och hon gör det med den äran.

Årets Klubb

Foto: Jonas Norén
Paradise: Varje fredag kickstartar hundratals stockholmsgays och deras vänner helgen på Kolingsborgs coolaste. Det stora dansgolvet kokar över av glädje, barerna fylls av glatt festfolk och på scenen underhåller drugor och artister. Ett paradis? You bet.


Foto: Clean
Clean: En Cleanfest innebär alltid en trygg kvalitetstämpel för en garanterat rolig kväll. Men trygg är i det här fallet allt annat än tråkigt. Toppartister, snygga go-gos, skarpa dj:s och en galen stämning gör att det här partykonceptet aldrig misslyckas.


Foto: Jonas Edvardsson
Barbee: I Saluhallen, mitt i Göteborg är partypulsen hög. Med en kul och varierande uppställning av dj:s, partyglada västkustbor och en alltid lika bubblande atmosfär fattar vi att folk styr kosan mot Bees extremt omtyckta festkvällar.


Foto: Niclas Brorsson
Wonk: Malmös mest populära gaysamlingsplats bytte lokaler och partyt fortsatte som vanligt. Sköna Joe Nilsson vet hur man underhåller malmöiterna och deras vänner. Och med den heta bartenderuppställningen hänger vi gärna i baren...


Foto: Lars Bohlin
Gretas: Under fredagar och lördagar är pulsen hög på Göteborgs äldsta gayklubb. Med två stora dansgolv, bra dj:s och en avslappnat straightfriendly attityd är det inte alls konstigt att partysugna söker sig till kalasklassikern Gretas.

Årets Bar/Restaurang/Café

Foto: Peter Knutson
Göken: Kungsholmens mysigaste har i år fått ny ägare och blommat upp. Med kul quizkvällar, after work-satsningar och underbar personal galer hon stolt igen.


Foto: Jonas Edvardsson
Bee: Göteborgs mest populära barhäng är även i år med och slåss om kronan. Markus Gisslén och hans personal vet hur man skapar en succéfylld stämning.

Foto: press
Mälarpaviljongen: Stockholms absolut bästa sommarhäng har allt man kan önska sig: God mat, snygg personal, varierande klientel, och en magiskt vacker utsikt.


Foto: Jonas Norén
Roxy: Nytorgets finaste flatfäste bjuder på en mysig atmosfär och serverar mat av hög klass. Roxys popularitet håller fortfarande en jämn kurva.

Foto: press
Torget: Klassikern i Gamla Stan fortsätter att locka folk. AfterWork-spelningar, olika dj:s och trevlig personal är bara några av anledningarna till framgångarna.

Årets Festfixare

Foto: Peter Knutson
Navid Kabiri: Förutom att han dukar upp ett makalöst festsmörgåsbord under Pride dit han lockar de bästa dj:sen, de största artisterna och det snyggaste folket så grejar Navid de lyckade Clean-festerna året om. Hjälte!


Foto: Rasmus Wallin
Katja & Gunn: Snacka om succé! Den festfixande dj-kombon Swedish Dyke Vibes har haft ett kanonår och fixat fester över hela Sverige: HBTQ-festivalens avslutningsfest, Pridepartyn, Stardust osv osv...


Foto: press
Henkan & Fia: Äntligen får denna grymma duo ett erkännande för sitt hårda arbete med göteborgska månadsklassikern Queer. Klubben är en fantastisk partyinstitution som alltid bjuder på en maffigt mäktig partystämning.

Årets TV-Program

Foto: Linus Hallsénius/TV4
Så mycket bättre: TV-succéns största stjärna Laleh radade upp hits på listorna. Själva programmet är en lika stor behållning som låtolkningarna, att vi får lära känna personerna bakom scenpersonligheterna. Brilljant tv.


Foto: Daniel Ohlson/tv4
Idol 2011: Snacka om att go out with a bang! Startfältet var girlpowerstarkt med Linni, Amandorna, Molly & Moa, jurybåset fick en boost i form av en rödskäggig sanningsägare, och sköna Pär styrde snyggt programmet.


Foto: ITV television
Downton Abbey: Det påkostade brittiska kosymdramat om familjen Crawley och deras tjänstefolk är en succé i såväl USA och Storbritannien som här. Och hur mycket älskar vi Maggie Smiths rakbladsvassa grevinna Violet?

Årets TV-Stjärna

Foto: Andreas Kock/Cameralink/TV4
Alexander Bard: Årets tv-värvning är Bard som Idol-jurymedlem. Äntligen nån som säger som det är, som skiljer på karriär & karaoke. Allsmäktige Alex är den röst som får oss att lyssna i ett annars så mesigt TV-Sverige.


Foto: Daniel Ohlson/tv4
Johanna Nordin: Söta Johanna har i höst letat kärleken bland hagar och höbalar. Det har varit ett nöje att följa den charmiga bonden genom dejtandet, och vi hoppas nu att kärleken håller i sig.


Foto: Peter Knutson
Roy Fares: Charmigt mysige konditorn Fares intog vardagsrummen under hösten då han visade vilken stjärna han är i folkliga Gokväll. Årets konditor-titeln har aldrig varit sexigare...

Årets Bok

Foto: Peter Jönsson
Cirkeln: Boken om de sex tonårstjejerna i Engelsfors är en riktig bladvändare, och det är omöjligt att inte dras in i den välskrivna storyn. Magi, tonårsångest, spänning & utanförskap sammansmälter i en fängslande mix.


Foto: Elisabeth Ohlson-Wallin
Route 66 går till Trollhättan: Bodil Sjöström blandar humor, allvar och sorg i sin gripande berättelse om två kvinnors resa genom USA. Kärleksrelationer, föräldraband och syskonrelationer skildras med tonsäkerhet i denna strålande debut.


Foto: Peter Knutson
Allt eller inget: Multitalangen Rickard Engfors öppnade upp sig om sin kreativitet, sina kända vänner och sin utbrändhet. I biografin skrev ex-dragshowartisten om livet bakom de glättiga fasaderna, och vi var fast från sida ett.

Årets Film

Foto: Rolf Konow
Kyss mig: Filmen om Mia & Fridas passionerade möte fängslade oss i somras. Sällan har en svensk kärlekshistoria skildrats lika vackert, trovärdigt och gripande. En framtida klassiker.


Foto: Fox Searchlight
Black Swan: Natalie Portmans psykiskt instabila ballerina bjöd på en av årets mest ruskiga bioupplevelser. Aldrig förr har en film naglat sig fast som detta psykologiskadansdrama.


Foto: UIP
Bridesmaids: Sommarens stora skrattfest stod ett gäng amerikanska brudtärnor för. Äntligen en film som tillåter brudar att vara lika råa, respektlösa och roliga som grabbar alltid haft rätten att vara.

Årets Svenska Låt

Foto: Ronny Larsson
My heart is Refusing me - Loreen: Loreens vackert vemodiga electroballad fick ett långt liv efter festivalen och blev en av årets största hits. Styrka och sårbarhet i en oemotståndlig symbios.


Foto: TV4
Ängeln i rummet - Laleh: Vilken succéhöst för magiska Laleh! Hennes tolkningar har gång på gång gett oss gåshud, och bäst var den här älskade klassikern. Fantastiskt!


Foto: Ronny Larsson
Something in your Eyes - Jenny Silver: Tre minuters glittrig schlagerextas räckte inte till Globen. Men Sexy Silver får revansch här. Den Kylie-blingade ABBA-schlagern är ju årets schlagerhit.

Foto: press
Jag kommer - Veronica Maggio: Maggios dubbeltydiga sommarhit sitter som ett klister i skallen, så det är självklart att den är med och slåss om äran att bli årets homohit.


Foto: Ronny Larsson
Popular - Eric Saade: Det explosiva framträdandet av Kempes popdänga fick både Sverige och Europa att gå bananas. En stort steg framåt för Sverige i schlagervärlden.

Årets Utländska Låt

Foto: press
Moves like Jagger - Maroon 5: Höstens gladaste feststartare levererade heta Adam Levine i snyggt samspel med Miss Aguilera. Visselslingan och det sköna drivet fick oss att rusa mot dansgolven.


Foto: press
Born this way - Lady Gaga: Världens mest excentriska popstjärna brinner för HBT-communityt och det märks. Inte minst i det här anthemet om rätten att få vara sig själv och vara stolt över det. Lär sjungas i varje prideparad i år framöver.


Foto: press
Someone like you - Adele: Adeles hjärtskärande kärlekslåt är årets vackraste. Sångerskans ljuva pianoballad om en förlorad kärlek svider, skär och smeker. Hur tragiskt träffsäker får en låt bli egentligen?

Årets Artist

Foto: press
Veronica Maggio: Den svalt sexiga sångerskan levererade hit efter hit, och albumet sålde som smör i solsken. Maggios förförande små melodibakelser är numera helt oemotståndliga.


Foto: TV4
Laleh: Alla hennes Så Mycket Bättre-tolkningar har toppat iTunes-listan, och den egna hitkatalogen blommade återigen. Lovely Lalah får hela Sverige att stanna så fort hon tar ton.


Foto: press
Tove Styrke: Popprinsessan från Umeå slog igenom stort och alla sjöng med i hits som White Light Moment, Call My Name och High and Low. Styrkes elektriskt snygga pop med mördrarrefränger är helt klart vår melodi.

Årets Drag

Foto: Martin Botvidsson
Diamond Dogs: Dunderdrugorna fortsatte att underhålla. Och Lili & Susie-samarbetet i Bailamos var grädden på moset för de här ljuvliga veteranerna.


Foto: Calle Jungme
Fashion Pack: Örebros druggäng firade femtonårsjubileum med en sommarshow som lockade hela gnällbältet till skratt. Är det Fashion Packs år i år?


Foto: Privat
Gretchen: Grandiosa Gretchen är som ett dopat Kinderägg. Västkustens finest underhåller på äldreboenden, showar, dj:ar, galaminglar och är konferencier.


Foto: press
Cabaret Moulin: De skånska superdrugorna showar vidare med sin galna blandning av schlagerparodier, hejdlös humor och glittrande gala.


Foto: Jonas Norén
Dark Ladies: Genom vältajmade nummer & vass humor slår blondinerna oss med häpnad. Namnet må vara mörkt, men framtiden är lika ljus som deras hårfärg.

Årets Scen

Foto: Carl Thorborg
Angels in America: Stadsteaterns uppsättning med Ola Rapace och om aidsutbrottet i USA var något av det mest gripande vi såg på svenska scener under 2011. Tony Kushers klassiker är fortfarande brännande aktuell.


Foto: Mats Bäcker
Lena Philipsson - Min drömshow: Phantastiska Philipsson phirade 25-år som artist med en grym show där hon bjöd på kul tillbakablickar, nutida klassiker och framtida hits. Småländskan visade än en gång varför hon är en av våra största.


Foto: Peter Knutson
Romeo & Julia: Åh vad vi älskar att ni älskar den här inovativt hitspäckade musikalen! Med Måns som den klassiske älskaren och stjärnskottet Lisette Pagler som hans mö strömmade publiken till, och succén var ett faktum.

Årets Duo

Foto: Rolf Konow
Liv Mjönes & Ruth V Fernandez: Skådespelerskorna skapade magi på vita duken som Mia & Frida i älskade Kyss mig. Sällan har kärlek skildrats så snyggt, sexigt och starkt som när de här två strålade samman i sommarens supersuccé.


Foto: press
Judit & Judit: Succéduon gör de mest underhållande reklamfilmerna just nu. Det rödhåriga paret dyker upp i alla möjliga och omöjliga situationer, och vi både skrattar och citerar dem.


Foto: Christian Hagward
Straight Up: Sexiga Straight Up levererade årets elektriska Pridelåt och äntligen var det en låt man ville höra igen. Med Show The World visade bögboysen med det perfekta stilsinnet att mode och musik alltid går hand i hand.

Årets Jag Tror Inte Mina Ögon

Foto: Ronny Larsson
Alcazar lägger av: Våra fantastiska discohjältar kastade in handduken och tackade för sig genom ett magiskt hitmedley under Pride. Det är med sorg i hjärtat som vi vinkar hejdå till denna perfekta poptrio.

Foto: press
Heteroinvasionen på Pride: Vår älskade festival blev en urvattnad heterosammankomst där samkönade kärleksyttringar snarare tittades ut än hyllades. Den sköna glädjen och känslan av att för en gång skull få vara i majoritet försvann.


Foto: Ronny Larsson
Andra Chansen i MF2011: Våra favoriter i Melodifestivalen möttes i årets Sophies Choice. Hur skulle vi kunna välja mellan Love Generations eurodänga, Silvers superschlager och Loreens suggesiva ballad? Det gick helt enkelt inte.

 
Bookmark and Share
 

Annons
Alla artiklar på QX.se