Det blev alltså unge Ulrik Munthers marchballad Soldiers som tog den första Globen-biljetten. Han har tillhört en av favoriterna sedan det basunerades ut att han skulle vara med i Melodifestivalen, och har levererat bra under repen. Hans Soldiers är en rätt bra låt, men borde inte tillhöra toppskiktet i Globen.

Det borde däremot kvällens andra finalist göra. Folk älskar överraskningar och begåvade David Lindgrens genombrott med över 500 000 röstande kommer att ge konsekvenser i finalen. Dannys kommande dansrökare fick härmed allvarlig konkurrens med ytterligare en kompetent sångare med ett bländande dansnummer. Tufft.
Även om vi inte varit frälsta i David och hans låt så är vi glada. Vår älskade tävling mår bra av skrällar, och det faktum att folk numera kastar sig över lurarna för att rösta på dansmusik är ju underbart. En utveckling helt i rätt riktning.

I övrigt då? Ronnys favoritbrudar i Timoteij tog en Andra Chansen-biljett med sin irländskdoftande schlagersmocka.
Bra. För det kunde gått åt skogen med den där fruktansvärda tonen som stackars Cissi klämde i med precis mot slutet. Nu tar vi nya tag till Nyköping och kör på Rickard Engfors paroll från 2010: Rädda schlagern!

Den andra AC-biljetten togs av Top Cats rockabillydänga. Helt okej för oss som startat twitterkonversation med de sköna grabbarna, och tycker att Baby Doll är en rätt oförargligt glad trall.

Tack och lov kom Thomas Di Levas astrista Ge aldrig upp på en femteplats och är därmed ute ur tävlingen. Varför skulle den sköne klänningbäraren ställa upp med nåt sånt färglöst? Han har ju gjort mycket bra under åren.

Sexa blev Sonja Aldéns vackra efter-döden-ballad. Synd på en fin melodi och ett vackert nummer. men den här typen av låtar har tydligen gjort sitt i Melodifestivalen, och Bobby Ljunggren-skrivna schlagerballader får från och med i kväll finna sig i att höra till det förflutna.

Sjua blev Andreas Lundstedts snyggt svala Aldrig aldrig, och åtta blev färgglada Mimi Ohs trallvänliga åttiotalskaramell Det går för långsamt. Bra låtar men vi förstår att den stora publiken inte lockades att lyfta lurarna.

Nu blir det efterfest!