Först: Min kollega jublade och gjorde volter när Lisa Miskovsky tog sig till Globen med sin suggestivt vackra ballad Why Start A Fire med lakansdansare. Och visst var Lisa ett tryggt och vackert inslag efter en radda artister som inte riktigt höll måttet. Hennes varma utstrålning i kombination med en snygg låt fick tittarna på fall i kväll, trots att det mest talats om ett gäng andra nummer.
En kul miniskräll.

Storfavoriten Danny levererade ett snyggt nummer och vi är så glada att födelsedagsbarnet nådde Globen. Men den stora frågan i kväll: Var det inte lite svajigt? Danny, som röstmässigt låtit stabil under veckans repetitioner, var inte alls lika trygg i sändningen. Det bådar inte alls gott inför den kommande kampen med Loreen. Så på det planet måste det skärpas upp å det grövsta, annars är det en promenadseger för Loreen om två veckor.

I övrigt då?
Lotta och Christers gammelschlager tog sig till Andra Chansen med hårdrockarna i Dynazty. Inga konstigheter där. Båda två har i omgångar tippats som finalister, även av oss. Men nu räckte det bara till AC när Lisa smög sig in.

Men Perrelli! Det var inte så roligt att se en schlagerstjärna trilla på näsan på det sättet. Men vi har hela veckan flaggat för att låten inte håller. The Girl är en alldeles för tam comeback för den fantastiska schlagerdivan. Och har man inte låten så går man inte vidare, så är regelerna i schlagerland. Det räcker liksom inte att blinga upp ett slätt albumspår med miljonscenshow, snorkort nitklänning och Mamma Mia-piano. Och det känns otroligt synd att inte Charlotte insåg det. Hon förtjänar så mycket bättre.

Utanför hamnade också Axel Algmark, Hanna Lindblad och OPA.
Förvånande? Nej.

Så. Nu börjar vi närma oss finalen rejält. Är Loreen den stora favoriten? Tog Miskovsky över balladrösterna från Molly nu? Vilka ska bli de två sista finalisterna från Andra Chansen om en vecka? Det ser onekligen spännande ut just nu.