Vilken fantastisk kväll! Efter att tio välförtjänta artister framfört sina låtar i en bubblande Glob så var det dags att ta tag i de tunga prylarna. Röstningen.
Och visst röstade de internationella jurygrupperna som vi hoppats. Sex tolvor delades ut till Loreen, fyra till Danny och en till David Lindgren, och vår älskade Loreen ledde därmed efter att de elva internationella jurygrupperna avgett sina röster.
Då återstod bara svenska folkets dom. Och visst gick även dom på Loreens lyckolinje. Boström/G:Son-samarbetet Euphoria kammade hem en överlägsen seger med hela 34% av rösterna och därmed var segern ett faktum.

Tvåa blev precis som förra året Danny. Och visst satan sved det att se Danny sitta i sin rymddräkt och inse att hans storsatsning i lysdräkt fallit mot underbara Loreen. Hans underbara floorfillande dansdänga Amazing hade lätt vunnit vilket annat år som helst. Men nu fick hans magiska dansshow se sig slaget mot den snödansande luggen.

Vi är så för jävla glada att Loreen vann, och vi är övertygade om att vi har en sjuhelvetes chans att ta hem Eurovision Song Contest i år. Vem ska kunna hota fantastiska Loreens sång, hitfeeling och egenhet? No one, no one som Alicia Keys skulle ha sagt.
Well, okej, möjligtvis kan de ryska tanternas knasnummer vara med och kampa om slutsegern, men nä. Loreen ger Sverige vår femte ESC-seger. Så är det. Herrrrrrregud!

2 053 432 röster kom in under kvällen och det är den tredje bästa röstningssiffran ever. Vansinnigt roligt att Melodifestivalen fortfarande kan engagera så mycket.

Vilken underbar turné det har varit, och slutmålet med Loreens seger är verkligen kronan på verket. Hoppas att ni får en lika fantastisk natt som vi kommer att ha på Globens efterfest med Loreen och de andra.
Euphoria!

Här är slutresultatet för Melodifestivalen 2012:
1. Loreen ”Euphoria” 268
2. Danny ”Amazing” 198
3. Ulrik Munther ”Soldiers” 88
4. David Lindgren ”Shout it Out” 88
5. Molly ”Why Am I Crying” 77
6 Top Cats ”Baby Doll” 68
7. Dead By April ”Mystery” 52
8. Thorsten Flinck ”Jag reser mig igen” 43
9. Lisa Miskovsky ”Why Start A Fire”39
10. Björn Ranelid feat. Sara Li ”Mirakel” 25