Nu kan man rösta i Svensktoppen nästas Stockholmsdefinal. Slutpriset i den landsomfattande musiktävlingen är en plats i nästa års Melodifestival. Kuba Jasiecki tävlar med poplåten Indestructable.

Varför flyttade du till Stockholm?
– Det är ju en magisk plats! Jag har sett många europeiska städer men Stockholm har något extra och är väldigt vackert. Dessutom har Stockholm allt: musiken, kulturen, maten, folket… Och männen!

Hur kommer det sig att du är med i Svensktoppen nästa?
– Svensktoppen nästa känns som en kvalitativ tävling och det är ett bra tillfälle för osignade artister att visa vad de kan. Snart finns den dessutom ute på iTunes och Spotify.

Varför ska du bli den stockholmska representanten i Svensktoppen nästa?
– Jag älskar att stå på scenen och låten är väldigt kraftfull, mycket melodisk och har snygga harmonier, vilket är lite av mitt signum. Dessutom har den är en liten känska av ”schlager” vilket aldrig kan vara fel. Så, jag hoppas att folk gillar den och att de röstar!

Slutvinnaren i Svensktoppen nästa erbjuds en plats i Melodifestivalen 2013. Är det lite av en dröm att få tävla i MF?
– Jag ska säga dig en sak: Innan jag dör SKA jag ha varit med i Melodifestivalen!
Det är en enorm dröm och jag vet att jag skulle vara grym i det forumet. Jag älskar tävlingen och om jag fick välja mellan Eurovision och Melodifestivalen så är melodifestivalen lätt vinnaren.

Ah, så vilken är din favoritlåt från tävlingen?
Alcazars Not a Sinner Nor a Saint och Velvets The Queen. Men jag älskar också Charlotte Perrellis Hero och Carolas Evighet. När vinden sveper genom Carolas hår…Extas! Kan det bli mer Melodifestival än så? Förresten, du är medveten om att Eurovision hålls i Sverige nästa år?

Haha, jo, det ser ju rätt lovande ut.. Men du, beskriv din musik!
– Jag ska snart släppa min EP Fantasy, och den innehåller fyra låtar. Alla skiljer sig humörsmässigt från varandra men hålls samman genom starka melodier, fylliga harmonier och coola beats, och det är så min musik låter.
Är man nyfiken kan man lyssna på en låt som heter I Want It All och den finns redan på Spotify och iTunes.

Har du spelat på några gayställen?
– Ja, jag spelade på en gayklubb i Storbritannien och det var grymt kul. Det måste vara de roligaste ställena att spela på. Det var liksom ”Out, love & proud” Precis som man vill att det ska vara.

Var brukar du gå ut i Stockholm?
– Jag älskar att äata så det blir oftast restauranger på Södermalm, där jag bor, eller Kungsholmen. Jag älskar Mälarpaviljongen på sommaren! Om jag ska gå på klubb blir det oftast Kolingsborg. Jag älskar ”The schlager feel to it” och nån dag måste jag uppträda på den där legendariska scenen (skrattar).

Du är rätt het, är du singel?
– Haha, vad har ordet ”rätt” där att göra?….

Här kan du lyssna och rösta på Kubas låt