I kväll intar ESC-stjärnan Kate Ryan Star i Stockholm. Hon är just nu aktuell med nya singeln Robots, och QX fick ett snack med den blonda belgiskan.

Du har varit i Sverige en hel del nu...
– Ja, jag har spelat in tre plattor här sedan 2006 och förra året uppträdde jag på Pride, så de det har blivit en hel del. Men detta är första gången jag uppträder på en gayklubb och det ska bli väldigt kul.

Vad tycker du om Sverige och svenskarna?
– Jag älskar både Sverige och er svenskar! Jag gillar levnadsstandarden här, och er känsla för musik, stil, mode och design. Det är nåt jag inte riktigt kan sätta fingret på… det är så välorganiserat och trevligt med genuint schysta människor. Dessutom vet ni hur man festar!

I kväll är det final i Eurovision 2012. Det innebär att get var sex år sedan du tävlade i Aten. Hur see du tillbaka på get , och skull du kunna ESC-tävla igen?
– Å, jag hade så kul i Aten under Eurovision. Det var en fantastisk resa och upplevelse, Och jag skulle absolut kunna tävla igen, kanske för Sverige…?
Nya singeln heter Robots, är det ännu en given sommarhit från dig?
– Jag försöker släppa flera singlar varje år och Robots är nu min senaste. Låten är skriven av ett gäng låtskrivare i London och inspelad med Anders Hansson i Stockholm på Roxy Music. I juni kommer dessutom mitt sjunde studioalbum, Electroshock.

Du har också spelat in en låt med Charlotte Perrelli, Little Braveheart, hur kommer det sig?
– Det var Charlottes team som kontaktade mig tidigare i år och jag tyckte att det var en ära att vara med och spela in en låt med henne. Så vi spelade in en demo, och nu släpper vi Little Braveheart. Den finns även på franska, och jag gillar verkligen låten. Jag ser fram emot att tillbringa lite tid med Charlotte i sommar för att promota den.

Finns det nån av dina låtar som du aldrig tröttnar på?
– Jag älskar alla mina låtar! Det finns ett uttryck som man ofta använder för att välja bland sina favoriter, ”kill your darlings”. men jag kan inte göra det! Allt är bra!

Varför tror du gaypubliken gillar dig?
– Jag har alltid haft ett stort stöd från gaypubliken. Jag tror att det beror på att jag gör kul och bra musik, och försöker att se så snygg ut som möjligt i mina videos (skrattar). Jag är i alla fall såå glad att jag har gaypublikens kärlek, det betyder allt!

Vem är din bästa homopolare?
– Min pappa. Han gifte sig med sin pojkvän 2006 och jag älskar honom. När han kom ut under nittiotalet var jag inte ens förvånad. Att vara gay är lika naturligt för mig som allt annat i livet.

Vad dricker du helst när du går ut?
– Champagne, Aperol Spritz och Gin Tonic.

Vilken Hollywood-stjärna skulle spela Kate Ryan i filmen om ditt liv?
– Åh, det skulle jag vilja göra själv ju. Tidigare har jag alltid svarat Brittany Murphy men hon dog ju tragiskt nog häromåret. Så då är ju jag själv det enda kvarvarande alternativet…

Vem är det hetaste killen på planeten?
Ryan Gosling

Okej, det sabbar ju min sista fråga lite, men jag måste ändå ta den: Vem är din favorit-Ryan: Ryan Phillippe/Ryan Reynolds/Ryan Gosling?
– Ryan Gosling. Du hade inte behövt fråga mig igen (skrattar).