Sedan 2009 har Ronny Larsson varit P4 Extras ständige Melodifestival/ Eurovsionexpert och har under tävlingsveckorna rapporterat om allt det snackas om inom schlagerbubblan. I år är han tillbaka för att sia om utgången inför lördagarnas tävlingar. Omkring 14.15 varje torsdag hör du Ronny & Lotta diskutera Melodifestival i P4 Extra.

Hallå, Ronny, vad säger du om årets startfält?
– Jag tycker det ser sådär ut om jag ska vara ärlig. Det finns givetvis ett par kul namn som jag längtar efter att se, som Eddie Razaz, Army of Lovers, Amanda Fondell, Anton Ewald, Martin Rolinski och såklart mina egna favoriter i Swedish House Wives med Pernilla Wahlgren, Jenny Silver och Hanna Hedlund. Men i övrgt är det många (ospännande) debutanter och en släng urtrista gamla namn som Eric Gadd, Sylvia Wrethammar och Tommy Körberg och company i Ravillacs. Men det brukar ju bli bra till slut så jag är hoppfull.

Tröttnar du aldrig på Melodifestivalen?
– Nej, för sjutton. Jag älskar att ranta runt i sex veckor med min fantastiska kollega Ken. Varje år slår vi besöksrekord till bloggen Schlagerprofilerna Schlagerprofilerna, och varje år har vi så grymt kul ihop. Dessutom lär man känna alla artister, låtskrivare och skivbolagsmänniskor lite närmre vilket gör att mitt arbete som redaktör på QX blir enklare resten av året.

En rolig anekdot från dina sändningar med Lotta?
– Åh. Jag får panik bara jag tänker på två sändningar i Malmö som gjordes 2009 och 2010. Det blev rundgång i mina lurar vlket gjorde att jag hörde mig själv med ett eko när jag pratade. Det fick mig helt ur balans och jag lät helt full under hela klippet.

Så vem vinner Melodifestivalen 2013?
– På ett sätt känner jag att det kan bli ett ”Anna Bergendahl”-år där en otippad artist seglar upp och kniper vinsten framför näsan på favoriterna. Men samtidigt är det svårt att blunda för Ulrik Munther som kom trea ifjol och lär ha en oerhört stark låt i år. Han kan ta hem det i år.