Vilken grymt resultat!
Men först:
Vilken fantastisk kväll! Det tog fem veckor innan Nour och Anders kom i hamn. Tiffany Persson gjorde en bejublad comeback och Nour improviserade snyggt i ett kort tekniskt break. Duon var PRECIS där jag så gärna velat att de skulle vara vecka två. Nu ser jag fram emot finalprogrammet sjukt mycket. För visst återvänder Tiffany där?

Och hallå? Viktigast ur HBT-vinkel var såklart ”Vi flator” -repliken från Nour, som inte var inte på plats igår under genrepet. Stort jävla plus till Nour som kom ut som femme flata. All hail Queen Nour!

Men kvällens stora drottning är ju fantastiska Helena Paparizou. Redan under den första delfinalen i Malmö hade vi henne som superfavorit. Och visst blev det en Paparizou i final. Storfavoriten seglade (förhoppningsvis) enkelt vidare och mötte vår hårdrocksfavorit Outtriggers Echo i en duell. Helena avgick med segern och hela gaysverige skrek av förtjusning!
Och visst fasiken kommer Survivor att placera sig bra? Dom utländska jurygrupperna lät gå bananas över hennes överlevaranthem och den låten kommer vi INTE att skämmas för i Eurovision om så skulle bli fallet. Och den grekiska ESC-vinnaren från 2005 kommer att behandlas som royalty under två veckor I Köpenhamn.

I den andra duellen möttes När änglarna går hem med Martin Stenmarck och Linus Svenning Bröder. Linus tog den finalplatsen och det gjorde han välförtjänt. Jag älskar Stenmarcks låt men Linus spände de tatuerade musklerna när det gällde och var tusen gånger starkare (och tolv kilo lättare) nu än i Malmö. Hans effektiva Kempe-skrivna Bröder är sentimental utan att bli slirig och kommer garanterat att placera sig bra i finalen. Detta betyder ockås att Fredik Kempes ALLA fyra låtar i Melodifestivalen tog sig til final. Till Alcazar, Oscar Zia och Sanna Nielsen anluter sig nu den enda låten låtskrivarfantomen från Vårgårda skrev helt själv. Vilken snubbe!

Och kan vi också kort backa bandet: Delfinal ett har nu hela FYRA av tio låtar i final. Snacka om att det var den starkaste delfinalen!

Utanför de fem hamnade lite oväntat fantastiska JEM (6:a) som levererade som aldrig förr. Deras Love Trigger satt som en smäck i kväll och grymma sångerskan Elli sjöng betydligt mer med glimt i ögat än i delfinalen Linköping. Låten är en kul floorfiller som borde hamnat bland de fem i alla fall. Ses vi nästa år, Jem? JA!

Tack och lov rök både Skövde-rocken med Ammotrack och urtrista Ellinore Holmer som blev åtta respektive sjua. Det finns en schlagergud trots allt.

Nästa vecka kör vi final. Vilken enorm skillnad mot förra årets urtrista final. QX-omslagsbrudarna Sanna, Ace och Helena är favoriterna.
Alla brudar, alla värdiga vinnare.
En av dem till Köpenhamn. Har vi en deal?