Massprotest mot Eurovision-stjärnan Conchita Wurst

Över 15 000 människor från Armenien, Vitryssland och Ryssland har skrivit på en namninsamling på change.org med uppmaningen att inte visa årets ESC-sändning. TT uppger att det är den ryska All-Russian Parent Meeting, en föräldraorganisation i Ryssland, som tagit initiativ till insamlingen. Uppropet mot Eurovision och Wurst låter så här:

”Österrike kommer i Eurovision att representeras av transvestiten Conchita Wurst som har en livsstil som inte är tillämplig på ryssar. Den populära internationella tävlingen som våra barn kommer att se har blivit en arena för sodomi på inverkan av europeiska liberaler. Ryssland är det enda av de europeiska länderna som har lyckats bibehålla normala och hälsosamma familjevärderingar baserade på kärlek och samtycke mellan män och kvinnor. Därför är vi emot att Eurovision sänds i Ryssland.”

Och det är inte bara allmänheten som rasar mot Conchita i de här länderna. Armeniens ESC-representant Aram MP3 sa nyligen i en intervju att det ”inte var naturligt att leva” som Conchita och att ”hon får bestämma sig om hon vill vara man eller kvinna”. Aram fick dock be om ursäkt och avfärdade sina uttalanden som skämt. Men skadan var redan skedd och Aram buades ut av Eurovsionfansen när han uppträdde på Eurovision in Concert, ett ESC-event i Amsterdam häromveckan.

Conchita, som QX har en intervju med i QX majnummer som kommer i morgon, tar dock protesterna med ro och hälsar Aram MP3 att hon gärna tar sig tiden att sätta sig med honom och förklara vem hon är, ”en hårt arbetande kvinna som på fritiden är en lat ung man vid namnet Tom”, och hon tar gärna en diskussion kring ämnet homofobi.

Conchita Wurst tävlar i den andra semifinalen i Köpenhamn den 8 maj med låten ”Rise Like a Phoenix”.