– Sanna om hur publikens stöd höll på att bli hennes fall

Sanna Nielsen blev klar för ESC-final under tisdagskvällen efter ett fantastiskt framförande av Undo. Men det höll på att svaja till.
– Fansen överröstade musiken i mina öron så jag kände att jag bara fick chansa (skrattar) Jag hörde ingenting av pianoljudet i slutet. Men det gick bra!
Hon berättar att hon var enormt rörd över publikens stöd och att hon fick en stor kärleksboost av fansens support i arenan.
– Varje gång känns som en ny gång att framföra låten, men jag vet exakt vad jag ska göra så det finns ingen osäkerhet i mitt framförande.
Under måndagsrepetitionen som jurygrupperna bedömde så strulade en av ljuskäglorna som omger Sanna och drog iväg åt motsatt håll än de andra. Men det här var inget som störde henne.
– Jag märkte inte ens av det. Christer Björkman sa det när jag gick av scenen, så det var inget som alls störde mitt framträdande.
Under tisdagens sändning ropades Sverige ut som finalist nummer åtta, en lång väntan då land efter land ropades upp.
– Alltså, det var fruktansvärt. Jag tänkte bara ”put me out of this misery”. Jag orkar inte… Det här var enda gången under min vistelse här i Köpenhamn då jag inte varit lugn (skrattar).
Du kommer få ett startnummer i den första halvan, hur känner du inför det?
– För mig är det inte så viktigt. Man ska ju ändå slå alla, så det spelar ingen roll för mig.
Du har drömt om att vinna Melodifestivalen och sedan representera Sverige i Eurovision, har det varit som du tänkt dig?
– Ja. Jag älskar presskonferenserna, och jag gillar att prata på engelska. Jag har ingen perfekt engelska, men jag tycker det är kul och intressant. Att möta fans, uppträda på EuroClub och göra intervjuer.
Kan du slappna av mer nu när du är i final, eller är det bara att ladda om på en gång?
– Jag slappnar av för att vi är i final , det var ju målet den här veckan. Men sen vill jag ju göra minst lika bra ifrån mig när jag är där. Jag ska kolla på framträdandet imorgon förmiddag, och är jag nöjd så kan jag slappna av lite mer. Men jag ska ge allt på lördag. Jag är ju en representant för Sverige och jag vill att Sverige ska bli nöjda. Det här är mitt liv, mitt yrke, det jag brinner för och det är vad jag vill göra.