Ja, nu är vi vidare i final och nu börjar det bli spännande på riktigt. Måns Zelmerlöw har en enorm chans att knipa vår sjätte seger i Eurovision om han levererar lika bra som under torsdagskvällen. Det mesta satt perfekt och Heroes sticker ut ordentligt i år. Vårt svenska bidrag har liksom alla komponenter: En sångare med vansinnigt mycket karisma och en grym röst, en låt som är modern och hittig, och ett nummer man kommer ihåg efter en första titt. Det blev väldigt tydligt nu i kväll när vi såg Måns insprängd bland en massa struntbidrag. Heroes har definitivt momentet att vinna. Bara tre år efter Loreens kross i Baku.

I övrigt då? Favoriterna Norge, Azerbajdzjan och tempohöjaren Israel seglade snyggt vidare, liksom dark horse-landet Lettland vars Aminata definitivt klättrat på bettinglistorna under veckan. Men nä, ingen av dessa länder kan hota Måns och det är solklart att han vann den här semifinalen. Istället är det nu en stenhård kamp mot Ryssland och Italien om vinsten. Och hur den matchen ska sluta blir extremt intressant. Come lördag!

Till sist: Underbart att se Litauens snygga lilla homokupp då körkillarna och körtjejerna pussade varandra mitt i låten inför miljoner tittare. Underbart!

Litauisk pusskupp gick till final.

Vidare i kväll (vi tippade nio av tio, missade bara Tjeckien vars plats togs av urtrista Polen):
Slovenien
Polen
Litauen
Sverige
Norge
Montenegro
Cypern
Azerbajdzjan
Lettland
Israel