Ja ni. I kväll är det alltså dags att utse årets vinnare i Eurovision Song Contest 2015. Sverige är tillsammans med Italien och Ryssland storfavoriter med outsiders som Belgien och Estland.
Det som talar för en svensk vinst är att vi är en av väldigt få uptempolåtar, att vi har en scenshow som alla kommer ihåg och att vi har Måns Zelmerlöw som framför den. Måns går nämligen genom rutan som få andra och varenda kvinna, man och allt där emellan blir helt till sig varje gång de ska intervjua honom här nere i Wien. Hans karisma är en naturkraft icke att underskatta i de här sammanhangen.

Måns största hot är Ryssland, som vi gissar storsegrade i sin semifinal i tisdags, och som skickar Polina Gagarina. Gagarina sjunger som få andra i tävlingen och har en svenskskriven fredsballad som faktiskt är riktigt bra. A Million Voices är en klassisk storslagen ESC-ballad som definitivt kommer att vara med i toppstriden. Buropen har lyst med sin frånvaro under sändningar och rep i Wien, och helt plötsligt kan ryssarna finna gillande i Europa. Kanske. För många tycker fortfarande att Ryssland kan dra nåt gammalt över sig och utesluter en röst på öst.

Så har vi Italien då. Tre unga stiliga sångare som sjunger en smörig popopera med extra allt. Det här är balladen att slå i år och killarna är storstjärnor i hemlandet. Att de dessutom fått sista startnumret av de 27 låtarna skvallrar om att den europeiska radiounionen vill ge killarna en extra skjuts mot tronen. Men samtidigt, det är en smula mossigt, vi har hört låten förut och det är precis som Ryssland en ballad. Vill man ha en storslagen ballad som vinnare även detta Eurovision? Hm.

Utmanarna till de tre i topp är Belgiens snygga kopia av Lordes Royals som framförs i ett ursnyggt nummer med en hypnotisk belgisk 19-åring vid mikrofonen. Loic Nottet får garanterat en hel hoper med nya fans i kväll. Och Estland som skickar en bra duett om killen som drog på morgonen efter och tjejen som undrar vart han tog vägen. Svinsnyggt nummer som kan få massa röster.

Vad mer?
– Sveriges 12:a borde gå till kompetenta Guy Sebastian från Australien. En typisk Sverigehit.
– Israel hamnar topp10 tack vare en av få uptempolåtar.
– Lettland är också topp10-gjutna i sitt snyggt suggestiva nummer.
– Sistaplatsutmanare är urtrista Polen, menlösa Storbritnannien och oihågkombara Frankrike.
– Conchita får helt rättvist mycket plats i programmet. Hon är en ännu större stjärna i år och levererar både i sång och snack.

Vi sticker ut hakan och tippar topp5:

1. Sverige
2. Ryssland
3. Italien
4. Belgien
5. Estland

Kvällens betyg!

Slovenien QX QX

En fanfavorit som vi bara blivit mer och mer irriterade på under veckan. Ett oinspirerat nummer tar bort lite av pop-effekten och framför allt: Ta av er lurarna!!

Frankrike QX QX

En väldigt fin ballad med några av tävlingens mest effektiva LEDar kommer nog tyvärr inte kompensera för ett hopplöst startnummer.

Israel QX QX QX QX

Visst, ”tre-låtar-i-en”, men 16-åriga Nadav och hans hunkdansare har tävlingens mest effektiva och glädjefyllda lägenhetsparty på scen. Vi vill bara fortsätta dansa till detta!

Estland QX QX QX QX

En effektiv radiolåt om ett one night stand som gick helt fel är upphov till årets kanske snyggast iscensatta duett. Estland hamnar lätt topp tio i år.

Storbritannien QX QX

Åh, Storbritannien… Varför envisas ni med att skicka osäkra (alt. övermogna) artister med otidsenliga bagateller till den här tävlingen? Årets mest linjära låt. INGET händer. Sist?

Armenien QX

Politiskt ”We are the World-epos” the Armenian Style, som aldrig borde fått lämna delfinalen. Supergruppen som fenomen borde dessutom stannat på 1900-talet.

Litauen QX QX QX

Duetten är en glad bagatell, men snygge Vaidas och de härliga homokyssarna lyfter så klart detta ännu en bit för oss. Fint gjort, Litauen!

Serbien QX QX

Eurovision-smet med ett härligt budskap och en skön artist som tappar en hel del på ett rörigt och fult nummer.

Norge QX QX QX QX

Ett rent och enkelt nummer, med två bra och intressanta artister och röster i en mörk, snygg popballad. Bra jobbat, Norge! Höga poäng från Sverige – igen?

Sverige QX QX QX QX QX

En av årets bästa och mest moderna låtar, med en av årets absolut charmigaste och snyggaste artister, i årets absolut bästa nummer? Segervittringen här nere i Wien har varit på topp hela veckan. Nu tar vi hem det här!

Cypern QX

Inklämd mellan två av kvällens största upptempo-favoriter ligger Cyperns sömniga ballad. Bör inte ha något med topp tio att göra, trots ett behagligt avskalat nummer.

Australien QX QX QX

Ingen har väl missat att landet gör debut i år, och med en av sina största artister. Låten kommer förmodligen bli en stor sommarhit i Sverige och anses vara ett av Måns största hot. Men nä. Topp 10, kanske.

Belgien QX QX QX QX

Det här är farligare! Låten som många verkar ha fått upp ögonen för i tisdags, där den unge, egensinnige Loic har gjort ungefär allt (musik, koreografi, kläder). Kommer ge Belgien deras bästa placering sedan Sanomi 2003.

Österrike QX

Låt oss fatta oss kort. Vi kommer inte skriva till er från Wien nästa år igen.

Grekland QX QX

Nu är det slut på den fartiga delen av kvällen och vi ger oss in i dussinballadernas förlovade land. Det här är lika standard i Eurovision som en genomsnittlig all inclusive-frulle på Kreta.

Montenegro QX QX

Kul för Montenegro att de för andra året i rad tagit sig till final. Placeringsmässigt blir det nog inte mycket bättre än den 19:e-plats de fick då tyvärr, trots en kompetent balkanballad signerad Joksimović.

Tyskland QX

En anonym poplåt som känns lika rökt i den här tävlingen som det förhållande Ann Sophie sjunger om.

Polen –

Ännu ett bidrag som aldrig borde lämnat sin semifinal. Ett av tävlingen absolut fulaste nummer och största sömnpiller.

Lettland QX QX QX

Stencoola Aminata och hennes egensinniga elektroballad verkar ha varit andra semifinalens största utropstecken i Europa efter Sverige. Topp tio.

Rumänien QX QX QX

Vi gillar låten, men sångaren saknar ju helt starquality, vilket knappast är en fördel när man är inklämd mellan Aminata och Edurne. Nedre halvan av resultatfältet.

Spanien QX QX QX

Det målas inte med de små penslarna när Spanien iscensätter sitt musikaliska drama (skriven av duon bakom Euphoria). Missa dessutom inte kvällens hetaste dansargodis bakom Edurne.

Ungern QX QX

Söt liten fredsballad med söt sångerska som är en av Måns Zelmerlöws favoriter i kväll.

Georgien QX

Ledsen G:son, men denna gapiga krigarbagatell kommer bara hamna i övre delen av resultatlistan på grund av sitt startnummer bland alla ballader.

Azerbajdzjan QX QX QX

Azererna och Elnur har tappat väldigt mycket buzz allt eftersom veckan gått här nere i Wien. Riktigt snygg ballad, men numret lyfter aldrig så mycket som man skulle vilja.

Ryssland QX QX QX QX

Usch, det bär oss emot att sätta så här höga betyg på ett så ruttet land som Ryssland, men Polina är en av kvällens största stjärnor och låten en av fältets mest effektiva ballder. Livsfarligt.

Albanien QX QX

För att återanvända en av våra mest vanligt använda meningar om Albanien de senaste åren: ”Det är ju inte Kejsi Tola”.

Italien QX QX QX QX

Effektiv opera-pop från några av Italiens absolut mest populära artister. Mastigt framfört och utan tvekan en av kvällens mest förhandstippade segerkandidater jämte Sverige och Ryssland.