Okej, Frans hade som sjuåring en superhit med Zlatan-låten Who´s the Man? men sedan dess har det varit tyst. Ikväll gick han in som outsider och knockade svenska folket med sin vemodiga If I Were Sorry.. Nu utmanar han helt plötsligt Zia, Robin Bengtsson och Wictoria om segern, och det kommer bli galet spännande i Friends Arena om två veckor.

Frans framförande fyllde i den lilla luckan som saknades i årets Mello: Ett avskalat nummer med en spännande artist som levererade DEN låten. Bland alla videoprojektioner, kubtorn och blinkande jättebokstäver framstod den lille skånske sjuttonåringen som en befrielse. Alltså, när han tittar in i kameran och publiken klappar med. Vilket magiskt Mello-ögonblick!
If I Were Sorry är etta på Spotify och iTunes på måndag. Tro mig.

Till final gick även Molly Sandéns Youniverse. Jag tycker personligen att det är en småtrött Euphoria-kopia som aldrig lyfter, och med ett fläktpimpat tyginklätt nummer som känns allt annat än innovativt. Men Molly är en grym artist som sjunger galet vasst och som uppenbarligen har en väldigt trogen publik. Hennes finalplats känns på något sätt ändå rättvis.

Andra Chansen blev det för glädjefyllda Håll om mig hårt med Panetoz och Dolly Styles Rollercoaster. Inte mycket att säga om det: Glädje, kidspopulära och poppiga. Ska vi gissa att Dolly Style-popen sätts mot Samir & Viktor i AC-duellerna?

Schlagern tackade än en gång för sig då Linda Bengtzings Killer Girl åkte ut och precis som After Dark blev sist. Jävligt orättvist ändå.
Fina fina Linda.
Jag kommer aldrig att räkna ut dig ur den gyllene schlagersuperhjältetrojkan. Men Killer Girl var inte DEN låten. Och trots att framträdandet var snyggt och classy så vill jag ha din energi på scenen i större utsträckning. Det var nästan som att Linda hölls tillbaka av det läckra numret. Så, kom tillbaka Linda.
Lova det.

Ut åkte förresten även Martin Stenmarck som knep sjätteplatsen före Linda och femteplatsaren, hårdrockarna i Eclipse.

Trots alla dalar upp och ner i resultatlistan så var kvällens bästa stund ändå Sverige-numret med Sarah, Gina, Jon-Henrik, det skönsjungande barnet och den mogna kören. Fan vad snyggt och rätt i tiden. Det var en magisk stund i rutan där varenda bakåtsträvande rasse fick sig en spark i skrevet.

Nästa vecka är det Andra Chansen. Det blir ett tight race med listfavoriter som Samir & Viktor, SaRaha, Isa och Boris. Och kvällen AC-biljetter. Ses och hörs då!

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%