Eurovision-rapporten: Måndag

Största snackisen: HBTQ-fighten mellan Nederländernas bisexuella Douwe Bob och Israels homohopp Hovi Star. Beefen startade i Amsterdam under ett ESC-event där Hovi hoppade in framför Douwe när en bild togs. Sedan dess har sprickan mellan dem vidgats och senast igår på röda mattan fick Hovi frågan om vad han tyckte om Douwe och svarade ”Jag tycker bara inte om honom”.

Största fan-favoriten: Österrikiska Zoë är tillsammans med bulgariska Poli fansens stora favorit och deras låtar fyller golven varje kväll på EuroClub. Igår var det hysterisk allsång nerifrån dansgolvet när Zoë stod på VIP-hyllan ovanför och mimade med till sin låt.

Frans-chans: Vårt svenska hopp ligger konstant i toppen på bettinglistorna. Ryssland och Frankrike ligger framför och Ukraina har seglat upp som en ”dark horse”, men sedan är det Frasse som tippas ta hem det. Och absolut, efter att ha sett repet så sticker If I Were Sorry ut ordentligt i sin dämpade enkelhet efter alla grafiska nummer med mycket ljus.

Dressed for Success: Kroatiska Nina har en fin låt med sin Zara Larsson– inspirerade Lighthouse, men hennes klädval kan sänka låten. Hon är klädd i en stor klänning som lyser som ett träd… Klänningen är dock så tung så hon står helt still i tre minuter vilket får allt att se rätt trist ut. Nina gjorde dock succé under röda mattan-paraden igår med sin futuristiska dress…

Flirtarna: Fransmannen Amir och bulgariskan Poli Genova sågs jamma loss i hotelloungen häromdagen och de verkar komma överens riktigt bra. Så fansen har börjat snacka om en eventuell flirt mellan de två favoriterna.
För andra går det inte lika bra och en av årets homodeltagare väste i mitt öra hur kåt han var när jag sprang på honom på EuroClub i söndagskväll. Återkommer med rapport om det löst sig för den stackars mannen…