Under den pågående Kärleksparaden i Linköping har HBT-socialdemokraternas lokalavdelning i Östergötland satsa extra.
− Vi som Hbt-socialdemokrater välkomnar att Kärleksparaden har utvecklas till att pågå flera dagar och vi vill vara med och bidra till en mötesplats för diskussioner om hur vi kan förändra villkoren för hbt-personer i regionen, säger vice ordförande för HBTs Östergötland Madelaine Vilgren i ett pressmeddelande i samband med att föreningens program presenterades.
Hon deltog i ”Heta Stolen” under onsdagen där RFSL Linköpings Emil Åkerö grillade henne som öppet lesbisk landstingspolitiker med frågor om villkoren för hbt-personer inom landstingets verksamhet. Under torsdagen har Eva Lindh, kommunalpolitiker, på samma sätts placerats i den heta stolen för att svara på frågor om hbt-ungdomars villkor i stan.
− Genom att fler städer får Pridefirande och att de lockar fler besökare gör att vi alla kan få möjlighet att delta både lokalt och regionalt kring de frågor som berör oss. Därför är jag glad att få möjlighet att leda ett samtal på fredagen här i Linköping på temat Familjen i Sverige, säger förbundsordförande för HBTs Sverige Anders Selin i föreningens pressmeddelande.
Det samtal han leder på fredagen handlar om synen på familjen ur ett hbtq-perspektiv. I samtalet deltar RFSLs förbundsordförande Ulrika Westerlund, som just nu kajkar land och rike runt mellan de olika Pride och regnbågsfestivalerna denna helg, HBT-Socialdemokraternas ordförande i Sörmland, Robert Skoglund liksom riksdagsledamoten Louise Malmström (s).
Kärleksparaden pågår till och med söndag och paraden på lördag startar 13.00 från Biskopsparken.