Anders Helenius tyckte att kampanjen ”JA 2013!”:s slogan ”Rätt till kärlek” har helt fel slogan utan att den borde vara ”Laglig rätt att skriva på ett papper och gå skilda vägar efter 10 år för att sedan bråka om vårdnaden om barnen tills döden skiljer oss åt.”
– Ni kanske tror att äktenskapet handlar om ett löfte om evig kärlek, skämtade han.
– Men det är klart ni har ju inte fått prova på äktenskapet.

Andra homorelaterade skämt under kvällen var bland annat hur det skulle sätt ut om Pekka Haavisto blivit president och fortsatt den finske presidenten Kekkonens tradition att fatta alla viktiga beslut i bastun och hur tråkig Prideparaden är som protest i jämförelse med tibetanska munkar som tänder eld på sig själva. Och när Tomi Haustola pratade om kvinnor som går på toaletten tillsammans blev han avbruten av en man i publiken som sa att även män gör det. Det ledde till en underbar improviserad dialog där Tomi fick lära sig man kan använda flytande tvål om att är rädd att tappa tvålen på golvet och det hela slutade med att Tomi tyckte att han och killen i publiken borde träffas på toaletten.

Det var en mycket nöjd publik som efter kvällen gick ut i ett värmeböljande Helsingfors. Överlag har prideveckan bjudit på ett mångsidigt och varierande program som kulminerar imorgon lördag med paraden och huvudfesten där bland annat Krista Siegfrids uppträder.