Innan Skellefteå under fredagen öppnar sin tre dagar långa Snow Pride har totalt 27 städer hunnit stå värd för sin egen festival. Många städer har haft premiär detta år och dit räknas just helgens Snow Pride initierad av RFSL i Piteå älvdalen och Skellefteå.
Årets Pridefestival präglas även av att det på måndag är World Aids Day och detta uppmärksammas med en insamlingsgala på lördagskvällen där Frida Selander, Tranzmission, Rebecka Karlsson och Faro Groth är dragplåstren.
Den helt fantastiske Idol-deltagaren Tristan Björling var bokad för att delta vid galan, innan han tragiskt avled för en vecka sedan bara 19 år ung.
Efter galan, där pengarna från överskott och auktion går till Noaks Arks arbete, blir det fest med Dj Bernhard och Dj Pamela uppflugna från Stockholm.
Men redan på dagen är det stor fest på Skellefteås gator. Prognosen pekar på några minus och moln, så förhoppningsvis kommer Snow Pride att dansas fram med i alla fall några snöflingor som glänser på regnbågsflaggorna! I paraden kommer Skellefteå AIKs Pea Israelsson att gå med och från 16.00 kan man heja på hans lag då de i Skellefteå Krafts arena spelar mot Växjö Lakers. Under matchen uppträder Rebecka Karlsson med årets Pridelåt – ”We got the night!”.
Under fredagen från tidig morgon till sen kväll, blir det seminarier på det som är festivalens centrum, Quality Hotel. På kvällen framförs Malin Hellkvist Sellén koreografi ”Rosa löften” på Nordanåteatern och sedan är det fest för alla hbtq-ungdomar 13-19 år med vänner på Ungdomens hus.
Söndag är det extra lång frukost på hotellet där det hela veckan är informationsbord och försäljningsbord uppställda för de som vill veta mer och skaffa sig en regnbågsflagga. Och så på Världsaidsdagen hålls en mässa i S:t Olovs Kyrka.
Så är därmed 2014 års Pridesäsong till ända.
I Stockholm kan vi dock tipsa om att Pink Christmas utmarkerats den 5 – 21 december. En period då det är extra mycket fester och arrangemang i julens tecken. Och, tro oss som skickar ut rengbågsflaggor så det knakar i posthusen; bunkringen inför nästa års alla Pridefestivaler har redan börjat!