Ordet ”makt” kan tolkas på olika sätt. Politiker och polis utövar makt för att styra ett samhälle, men vi utövar även makt över varandra i vardagen, då vi förklarar för varandra vad som är rätt eller fel.

Den maktutövningen ser Magdalena Ribbing tydligt i sin spalt på dn.se, där hon svarar på läsarnas frågor om hyfs och stil.

Nästan alla frågor handlar om relationer. Många har hbt-tema. Ett brev kommer från en person som lever i en polyrelation – en familj med tre vuxna personer där svensk lag endast tillåter att två av dem är gifta. Problemet blir då att bara är de två som är gifta med varandra blir bjudna på middagar.

– Jag tycker att det är självklart att man, förutsatt att man känner till personens familjesituation, bjuder hela familjen. Men det tycker inte läsarna, det har blivit ett himla skrik och liv kring det där, säger Magdalena Ribbing.

Inlägget har fått 163 kommentarer. Många har en mästrande ton.

– Folk säger att ”gör si, gör så och jag vet minsann att”.

En annan fråga handlar om att inte bjuda sin mors nya kvinnliga partner, något som Magdalena Ribbing ser som enfald och brist på förstånd.

– Vad är problemet? Hur kan man vara så milt sagt ogin att man inte bjuder någon som en släkting eller vän har valt? Jag får liknande frågor från heterosexuellasom bjuder ett homosexuellt par, och undrar huruvida man ska betrakta den ene mannen som fru eller vice versa. De ska betraktas som två män eller två kvinnor, om de inte själva vill något annat.

Stockholm Pride invigs 26 juli. Övriga invigningstalare är fortfarande oklara.