På offentliga platser har Pride marknadsfört sig genom att skylta med olika argument om varför man ska bli homosexuell, bisexuell, transsexuell eller queer. Ett av argumenten lyder ”att få ligga blir inte ett problem”. Hemsidorna blihomo.nu, bliflata.nu, blibi.nu, blitrans.nu och bliqueer.nu har sedan använts för att besökarna själva ska kunna skapa argument och bidra till kampanjen.

Några argument som skapats är ”för att orgasmer blir garanterade i din vardag”, ”för att etiketter är till för flaskor och inte människor” och ”för att regnbågar är något fint mitt i allt det gråa”.

Kampanjen har fått mycket kritik, både positiv och negativ. Förutom att den blivit anmäld till Reklamombudsmannen två gånger, eftersom den sägs diskriminera heterosexuella, har kampanjansvarige Soliman Herrera Johansson fått ett mejl från ansvariga för Honolulus Pride. I mejlet skriver de att kampanjen ”sets the gay movement back 20 years”.
– Jag tycker det är bra att kampanjen blivit så omdiskuterad. Vi lyckas bemöta fördomar med hjälp av humor och ironi, säger Soliman Herrera Johansson.
– Över 30 000 personer har besökt våra hemsidor och 600 argument har skapats. Många har även klickat sig direkt från hemsidorna in på Stockholm Prides hemsida. Så vi är nöjda med kampanjens utslag. Den har både boostat biljettförsäljningen och belyst hbtq-frågor.

Vill ni att folk ska bli homosexuella?
– Så många som möjligt. Då blir det ju festligare.

Har du själv någon gång fått höra att du ska bli hetero?

– Ja.

Men varför har man argument som påstår att hbtq-personer ligger mer?
– Det är en blandning av ironi och humor. Vi bemöter de fördomar som finns om att homosexuella har mer sex.

Men får man ligga under Pride?
– Ja, i Sverige har vi sån tur att man får det året runt. Som tur är!

Inte jag.

Hahaha. Ja, det finns ju inga garantier.

Är det jag som är ett hopplöst fall?

Haha, jaja.

Varför finns det ingen hemsida för asexuella?
– Pride arbetar för hbtq. Homosexuella, bisexuella, transsexuella och queera. Asexuella kan kanske ingå i q:et.

Tycker ni det är bra eller dåligt att ni blivit anmälda?
– Inga kommentarer. Men det är bra att folk har sett kampanjen.