Vilken gala!

Igår kväll var det alltså den första flatgalan ever och som jag sagt tidigare, det var på tiden.MaryJet öppnade galan med att riva av några låtar och sedan kom hon, underbara Moa Svan in på scenen. Med sin briljans levererade träffsäkra skämt om damfotboll, något som knappast undgått oss flator, så vi heja med.

Första priset som delades ut var till årets klubb och gick till Innandömet. Det lesbiska vattenhålet som omsluter oss som ett fuktigt ostron ni vet? Ja, de höll ett tal som var laddad av politiska budskap, alla i vår familj kunde inte närvara – vissa jobbade, vissa behövde egentid, vissa fick inte uppehållstillstånd, vissa vågade inte gå utanför dörren. Innandömet behövs i vår lesbiska värld.

Efter första priset blev Moa lite törstig och fick ett glas vatten av Nours livvakt, en snygging i kostym. Moa ville inte vara sämre och tog in en polis, och sedan kom en militär, brandman och en nakenmodell in. Och ja, vi fattade budskapet. Flator gillar tjejer i uniform, punkt! Publiken trånade och jublade.

Här står Moa med den snygga brandkvinnan!

Sedan var det dags för den amerikanska superduon från L-Word, Goddes and She. Här fattade publiken hur man beter sig på en gala. Röj.

Goddes and She lärde oss att utföra oralsex på det kvinnliga könet.

Nästa pris. Årets Stolthet, en person som fått hela svenska folket att känna sig stolta och med all rätt: Pia Sundhage. Hon har inte bara lyft damfotbollen utan även gjort så vi flator fått oss en förebild utav dess like. Tyvärr kunde hon inte ta emot priset själv men ingen mindre än Caroline Seger var där för att ta emot publikens jubel. Och vilket jubel. Seger kunde knappt få fram ett ord. Brudarna skrek ”Segern är vår, Segern är vår, vi har vunnit Segern är vår” – och hon var uppenbart rörd av all kärlek.

Och ja Seger, du är vår.

Men efter det var det dags på riktigt, dags att leverera priset till Årets Flata. För att dela ut priset var ingen mindre än Mian Lodalen. Hon höll ett brandtal som fick publiken att jubla, hon berättade om damfotbollens historia, om flatornas historia. Om lesbofobin och om hur hon bönade och bad för att Pia Sundhage skulle komma ut men fick till svar ”Nej, det kan förstöra min karriär”. Nu fanns det i alla fall en tjej som gjorde det Pia inte kunde, som kom ut och var stolt. Som kysste sin tjej efter matchen och hälsade till henne i media: Nilla Fischer.

Och ja Seger, du är vår.

Hon gick upp på scenen och precis som när Seger visade sitt snygga face blev publiken galen. ”Fischer, Fischer, Fischer”, hon tackade såklart sin blivande fru och kände sig stolt. Till Nilla har jag bara en sak att säga, det är vi som ska tacka och det är VI som är stolta!

Och ja Seger, du är vår.

(Jag stötte på Nilla backstage och frågade självkart ”hur känns det?”. Hon skrattade och svara: ”Det känns bra, jag var tvungen att bita mig i läppen för att hålla tillbaka tårarna”. Hon fyllde även år och fick extra mycket grattis av oss alla, och självklart champagne..)

Galan börjar här lida mot sitt slut, endast en akt kvar och inte vilken som helst. Herregud nu kokar vi över. Loreen äntrade scenen och sa ”Det här är vår gala”. Sedan sjöng hon ”We got the power” och ”Euphoria”, allt tillägnat flatorna. Så fint, röjigt och bra!

Och ja Seger, du är vår.

Till sist vill jag bara säga tack Moa, tack Nour och TACK alla flator för att ni gjorde detta möjligt. Utan er, ingen flatgala!

Och ja Seger, du är vår.