QX reportrar har gått igenom schemat för denna onsdag och valt ut sina favoriter. Detta är deras tips!

Maria Makar

Fittan i teori och praktik
Man kan aldrig lära sig för mycket om fittan. Under seminariet får man kunskap om fittans anatomi och fysiologi och man får lära sig om hur man bäst tillfredsställer den. Jag har hört att man får suga på klubbor som ska illustrera fittor under seminariet. Nästan lika gott som fitta.
Pridehouse, 15:00–15:45

Pride Ung: Pride Ung Parks invigningskalas!
Poetry slam, poängjakt, pyssel, danceoke, glitter och glam. Och det bästa av allt – det är gratis.
Pridepark, 17:00–22:00

Den stora transfesten
För första gången någonsin anordnas en transfest. Här kan man också speedfriendla, istället för att speeddejta, alltså träffa nya vänner.
Kägelbanan, 21:00 – 01:00

Ronny Larsson

Invigningen.
Klart ni vill se hur Ola Salo, Conchita, Kayo och en massa andra inviga årets viktigaste regnbågsfest. Det kommer bli en historisk genomgång men glöm att det blir torrt och tråkigt, Rickard Engfors ligger bakom en scenshow som garanterat kommer att få parken att explodera av glädje!
Pridepark 18.00-22.00

Wonk Drag it Up med Willam Belli
För alla oss som sett varenda sekund av RuPauls Dragrace är Willem en superstjärna. Ikväll intar den svinsnygga och sassy drugan scenen på Wonk tillsammans med våra svenska dragqueeness Admira Thunderpussy och Reine. Sashay awaymot WONK alltså.
Wonk, Kungsgatan 15, fr 22.00

Kinkykvarteret: Nyfiken på fisting?
You bet! ”Läkaren och fistaren Bengt leder en informell frågestund med lite grundläggande information och tips i fistingens konst.” Tack, detta vill jag ju absolut veta mer om. Fistingnovis som man är kanske man kan lära sig nåt.
Pride Park, 18.30

Anders Backlund

Svar på tal för transpersoner.
På 60- och 70-talet utvecklade drag queens i New York begreppet reading. När de blev trakasserade svarade de med sina vassa tungor och syrliga kommentarer istället med knytnävarna. I denna workshop får du som könsnormsbrytare lära dig verbalt självförsvar. Hur du parerar glåpord eller bara dumma kommentater.
Svar på tal: Trans och könsutopi.
Pride House, 12:00

Måste alla skaffa barn?!
Nya sätt att skaffa barn gör det lättare för hbtq-personer att föröka sig men hur påverkar detta de som är barnfria. Är skiljelinjen nu vem som har barn och inte istället för homo eller hetero? Hur undviker man att ses som en ond människa om man efterfrågar ”vuxna”-rum?
No more babies?
Pride House, 14:00

Smycken mot normen.
I utställningen Le Personage visar fyra konstnärer smycken som bryter mot vad som anses okej i frågan om vad som är maskulint eller feminint. En ring som kärlekstörstande kramar ett finger eller smycken som liknar pansar för knytnävar. Kittlande, vackra och unika. Se!
Galleri Bon. Vernissage 30 juli kl 18.00 Lördag, Söndag 12.00 – 16.00

Jessica Lundgren

Pride Comedy
Succén är tillbaka i år igen. Moa Svan, Pernilla Hammargren och Shanthi Rydwall Menon med mera kommer bjuda på en hel del skratt. Något vi absolut inte får missa.
Pride House 16:00–17:45. Kostar 100 kr, pridepass behövs ej, biljetter säljs i informationsdisken mellan 11.00-18.00

Kinkykvarteret: Prova på BDSM
I år finns chansen att prova på lite BDSM inne i pridepark. Men kom ihåg att respektera varandra och kom gärna på ett nödord för ”Nej” typ Apelsin.
Pridepark, 18:00

Flatfestdelux
Under flera år har det varit en del torka på flatfestfronten men ikväll har vi inte bara en utan två superfester att välja bland. Antingen Moxy som kommer hålla till på La Isla (Zippers gamla lokaler) på Kungsholmen eller Tjejfesten på Götgatan 99.