I helgen kom dagstidningen Berlingske ut med en Pridebilaga och intervju med den öppet homosexuelle amerikanske ambassadören i Danmark. En ambassadör som dessutom kommer delta i firandet i Köpenhamn som drar igång på onsdag.
Pride i Köpenhamn är närmast totalt koncentrerat kring Rådhuspladsen. Onsdag till lördag blir det debatter och fest på området som inte har någon entréavgift.
I år blir det dessutom arrangemang runt hörnet, på Regnbuepladsen, som området utanför legendariska gaybaren Oscar numera heter. Här blir på fredagen en dag för barnen medan det är DragNight för de vuxna på Pride Square.
Paraden går traditionsenligt på lördag från Frederiksbergs rådhus till Köpenhamns följt av Paradshow.
Men glöm för all del inte bort att det kring Knabrostræde och inte minst Studiestræde blir alternativa gatufester med DJs, ölservering och fest till långt in på småtimmarna. Jo, det är Köpenhamn vi talar om alltså, inte Stockholm, Helsingfors eller Oslo!
Svenska inslag i årets danska Pridefest är bland annat Pink Pistols och Jay-Jay Johanson.

Onsdag är även starten för Pridefirandet i Örebro. Enligt svensk tradition finns här ett Pride House där det blir ett digert program fredag och lördag. Pride Park i Stadsparken är igång under lördagen och får upp stämningen inför paraden som startar 17.00. På Pridescenen kommer man förutom Alissa Isakovic som gjort årets Pridelåt, även kunna se Linus Svenning, Panetoz och självklart Örebros stolthet Fashion Pack
Tjejfest blir det på fredag kväll och gayklubben Heaven har fest såväl fredag som lördag. På lördag natt har dessutom Örebro Pride egen fest tillsammans med RFSL och som sig bör avslutas Pride på söndagen med en Regnbågsmässa i S:t Nicolais kyrka.