Steg för steg tar nu årets alla Pridefestivaler form. I Växjö var det på onsdagskvällen releasefest på restaurang PM, en plats som kommer var en av samlingsplatserna under själva festivalen!
Vid releasefesten framförde 20-årige musikeleven från Ljungby, Robin Sköneskog det som blir årets Pridelåt, ”Force Field”.
– I höstas fick jag förfrågan om att skriva festivallåten för Växjö Pride 2015 vilket är en stor ära för mig. Jag har nu parallellt med min utbildning knepat ihop, skrivit och komponerat något som framförallt står för frihet, jämställdhet och stolthet för den man är, berättar Robin Sköneskog på sin Facebooksida.
– Låten handlar om hopp, att vi tillsammans kan lyfta upp varandra och att (med risk att låta otroligt klyschig) kärleken alltid kommer övervinna hatet. Det spelar ingen roll vilket kön, hudfärg, religion eller sexuell läggning du har. Värdet är densamma och det är det som är grunden i mitt budskap.
Robin Sköneskog går just nu artistutbildningen på Bjärnums Musikteaterskola efter att på gymnasiet ha gått musiklinjen på Katedralskolan.
– Jag ska söka vidare till högre utbildningar inom artist- och musikalbranschen, även söka jobb som showartist, berättar Robin Sköneskog för QX.
– Och nu i sommar ska jag jobba som serverande artist hos showgruppen Partyfabriken.
Pridelåten, utlovar arrangörerna, kommer höras ofta under festivalen som pågår den 4-10 maj med parad den 9:e.