Redan nu på lördag drar Mälarpaviljongen igång sin Pride/EuroGames-satsning med
Leo B:s ”superduper-kalas”, en uppvärmning inför WigStockholm och en blandning av dragshow,konst, spex och bus i en härlig blandning. Med sig har Leo Imaa Queen,Miss Toby och Sebaby och DJ är TommieX. Det blir också dansande svettiga muskliga ”paket” i string, klackrace och så konstnären Kenneth Frii som visar vintage homoerotiska bilder, torrnålsetsningar i Anders Zorns anda!

Oj, vilken start. Hur fortsätter ni, Arto Winter?
Vad händer på MP under Pride?
– På tisdag firar vi in Pride med olika artister och Per QX som DJ. På fredag blir det Mälarpaviljongen goes Dance då Virpi Pahkinen med company bjuder på en stämningsfull uppvisning när mörkret börjat sänka sig. Vi tänder facklor och det blir väldigt fint. Start kl.22.00.Och sedan firar vi ut Stockholm pride med av avkopplande jazzsöndag med storband som spelar härlig musik från kl. 16.00 söndagen den 2 augusti.

Eurogames ser ut att gå i samma fartfyllda anda. Redan på onsdagen har Stockholm stads Stockholm Gay & Lesbian Network ett kvällsmingel med delegater från hela världen. Kl. 22.00-24.00 tänds facklorna upp för gästerna.
– På fredagen blir det ett efterlängtat återseende då Klezmer-kvällen med Sternfall återkommer. Judisk krönika och QX är våra samarbetspartner och det blir en och annan överraskningsgäst. Och söndagen en 9 augusti tar vi farväl av EuroGames med Malena Lazlo & Magnus Skogsberg som sjunger sånger från The American Songbook under en matiné, berättar Arto Winter.
Och tillägger:
– Och alla våra happenings och konserter är gratis!

Hur avgörande är vädret för er egentligen?
– Det funkar faktiskt oavsett väder. Vi har ju tak och det är ju sällan det öser ner. Det brukar inte göra så stor skillnad för våra gäster kommer ändå. Det är som man brukar säga, sol är roligt och regn är bara mindre roligt.

Ni har öppnat det ekologiska caféet The Green Queen mittemot er också, hur har det gått?
– Lysande! Vill man äta ekologiskt och hälsosamt så ska man absolut ta en tur dit. Vi öppnar det kl 08.00 på morgonen ocjh man kan välja om man vill äta frukost där eller bara gå över gatan och sätta sig på Mälarpaviljongen.

Så, vad ska man dricka när solen är på väg ner och man sitter på en av era pontoner?
. Vår officiella drink för just Pride och EuroGames är döpt efter vår fantastiska stammis Bittan, en 89-årig dam som ofta är hos oss. Den heter Lovely Bittan och innehåller ekologisk bitterlemonvodka, timjan, likör, limejuice, sockerlag, apelsin och bitter.

Vad ser du själv mest fram emot under Sthlm Pride?
Glädje och sol!