Mellan klockan 21.00-22.00 blir det dragorama i form av WigStockholm i Pridepark. Vi kollade läget med Leo B, dragfestens diva de luxe.

Ok, först: Vad hittar du på hos Mälarpaviljongen i kväll?
– Det blir ett ”superduper-kalas”, en uppvärmning inför WigStockholm och en blandning av dragshow,konst, spex och bus i en härlig blandning. Med sig har jag Imaa Queen, Miss Toby och Sebaby och DJ är TommieX. Det blir också dansande svettiga muskliga ”paket” i string, klackrace och så konstnären Kenneth Frii som visar vintage homoerotiska bilder, torrnålsetsningar i Anders Zorns anda!

Så, Leo B, vad händer under WigStockholm i år?
– Ja, förutom dans, sex, spex, husdjur, köttiga hunkar i leopard string och klackracet så möter publiken sju dragqueens som framför solonummer, både sjunger live och playback. Man kan sedan rösta på sin favorit, via en lapp i den glittriga brevlådan som finns i QX-tältet. Vinnaren kröner vi på lördagen tillsammans med Farao Groth, på stora scenen kl 18.45.

Klackrace alltså?
– Ja, det är ju världsakänt numer och jag utlovar finfina pister till den som vinner.

Och nu när Wiggan firar 15 så kommer en favorit för dig, Günther?
– Ja, som grädden på hela moset kommer en av mina favoriter Gunther tillsammans med Sunshine Girls och kör ett specialmedley med sina hits som final på årets upplaga av Wigstockholm! Det blir Ding Dong song i 180!

Och kan du avslöja namnet på drugorna som tävlar under kvällen?
– Självklart för QX: Sebaby, Miss Toby, J.B, Imaa Queen, Michelle, Gretchen
och Markus.

Var syns du annars under Pride?
– Överallt. Men jag syns extra mycket då jag spelar fredag och lördag på Cleanfesterna på Operakällaren.