Hur satsar ni under Pride?
-Ja, vi satsar väl stort skulle jag säga. Vi har en klubbkväll, Café Polari, på onsdagen på Trädgården, då spelar Dan Beaumont från Dalston Super Store i London hos oss. Sen är det tre stora fester som vi artar, fredagen är det tre våningar på Hornhuset Off Pride med disco-bögen Daniel Wang från USA, Lesbians Out Loud och Kaffe, Kaka och Karaoke.
På lördagen är det Trädgården som gäller, där vi har dagsfest, Gaytime Sessions, Tama Sumo från Panorama Bar, Shaun J. Wright från Hercules & Love Affair och Roger23 från Tyskland spelar. Roger23 är inte lika stor som de andra men en av de bästa DJ’s som vi båda hört, helt fantastisk. Gaytime håller på från 14-22, så det är perfekt att komma direkt efter paraden till exempel Sen, så är det vår brakfest, Proud Pride Unity som vi gjort i tre år nu, den tar vid kl 22 efter Gaytime och håller på till 03. Discobjörnarna James och Jim från Horse Meat Disco spelar, och Lakuti från London spelar fet house, Girls Gone Wolf med en rejäl line up kör hip hop, future bass och massa annat, jag och Staffan spelar som Café Polari, Tony Karlson kör live, våra älsklingar Robert Fux och Pär Öhagen med vänninor drugar, LQQKS visar film… Totalt fem dansgolv, utomhus och inomhus – det blir skitmycket kul som händer!

Nån bokning ni är extra nöjd med?
Hm, svårt… Alla så klart. Vi väljer så noggrant och planerar månader i förväg. Men att vi alltid lyckas ha den bredd som vi utgår från. Det skulle vara väldigt svårt för oss att ha en fest där det till exempel bara var vita snubbar som ryggdunkade varandra i båset. Alla vi jobbar med har någon form av HBTQ-koppling. Ingen som spelar för oss är straight. Mitt hjärta klappar dock lite extra starkt för Tama Sumo, hon är en så jäkla fantastisk DJ, hon kan blanda allt och gör det med sån jäkla precision och naturlighet – plus att hon är en väldigt fin och smart person. Hon gjorde precis en intervju med Boiler Room om homoklimatet i dansvärlden och lite annat, läs den! Där kan man lyssna på några av hennes set också.

Hur kommer det sig att ni är så framgångsrika?
-Ja du… Alltså, för oss kommer ju musiken alltid först. Vi bokar sådant som vi älskar att lyssna på, DJ’s eller liveakter som vi hört eller sett, folk som vi kanske jobbat med länge och vet att de tillför något extra. Det och att vi lärt oss hur man gör en riktigt bra fest, vi har hållit på i några år nu, separat och tillsammans. Plus att vi har en så jäkla fin publik. Det känns som att den växer och växer för varje år. Förra årets Proud Pride Unity är den roligaste festen vi någonsin gjort. Jag dansade sönder hela min skjorta. Utan att märka det.

Ni lyckas framgångsrikt att locka både flator och bögar och allt däremellan, hur kommer det sig att ni lockar så många flator när andra misslyckas?
-Vi hänger ju rätt naturligt med flator båda två, alltså det känns ganska konstigt att ens säga så liksom, för det är ju kompisar precis som bögarna eller de som är trans. Så det kommer väl naturligt. Plus att vi kanske rör oss i en rätt flytande grupp, folk håller på med musik, mode, konst… Ens kreativitet blir mer intressant än ens kön på det vänskapliga planet. Sen så jobbar vi ju med flator också – Lebb Zeppelin och Siri Hjorton-Wagners Girls Gone Wolf-klubb är liksom vår älskling. De vet vad flatorna vill ha och vi vill att de ska servera det, skulle vara skitkonstigt om vi försökte. Vi jobbar med bra folk för att få till en helhet.

Kaffe, kaka & karaoke låter kul, berätta mer om det?
-Det är ju de två precis nämnda flatorna som gör det här också. Jag frågade Iki (Lebb Zeppelin) om detta och hon sa så här; ”säg att det är en orgie i allsång. Köttiga uppträdanden och mycket nostalgi, typ.”… Det säger väl en del. Det är en knäpp karaokeklubb där folk river av hits, både på ett mycket bra och ett mycket dåligt sätt. Väldigt roligt. Iki och Siri är ju ganska rejäla karaktärer båda två, så de uppviglar ju en stämning, om en säger…

Nåt annat du vill tipsa om?
– En sak – att gå på det antirasistiska hänget, på Järvafältet, tror jag det var, visa hela jävla SD-skiten att det de försöker göra inte är okej. Vi älskar att festa under Pride, men viktigt att engagera sig lite också så att inte de där asen tar över när vi inte ser. Ingen får gå på deras vidriga lögner. Det, och sen faktiskt att köpa förköp till våra fester på lördagen – dels för att du slipper köa i 100 år, det är alltid lång kö på Trädgården, och för att du då kan välja att skänka 15kr till RFSL projekt Newcomers som är en stödgrupp för HBTQ-flyktingar som kommit till Sverige. Skitbra grej som de gör, tycker vi. Väldigt glada att de ville jobba med oss! Gör du de här grejerna – då kommer du ha en skitkul Pride!