Säffle Pride firades för första gången under lördagen. Bakom arrangemanget står ungdomsföreningen Promotorerna. Säffle kommun har stött Pride och paraden där runt 700 deltagare deltog. Paraden avgick från Furuskogsparken och avslutades i Kanalparken där det bjöds på underhållning och tal av kommunalrådet Dag Rogne (C) som bland annat framhöll att för kommuner som Säffle är det en ren överlevnadsstrategi att vara ett öppet samhälle.
– Vi måste vara en kommun som människor vill flytta till, och inte härifrån.

I paraden deltog bland annat HBT-liberaler tillsammans med Liberala Ungdomsförbundet, Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet, Svenska Kyrkan, Stolta föräldrar, Röda Korset och många säfflebor och tillresta.

Många butiker och restauranger längs paradlägenhet var smyckade i regnbågens färger och utanför kommunhuset vajade regnbågsflaggan.
På plats fanns även HBT-liberalernas förbundsordförande Mats Nordström som skickat bilder och kommenterar evenemanget med att han är ”otroligt imponerad”.
– Det var en otroligt fin och hoppingivande stämning och mycket energi. Flera jag pratade med nämnde att det kändes som något nytt och viktigt hänt i Säffle, säger säger han.