Sandra Dahlén, 41 år

– Nya insikter och mycket fest. Pride house känns jätteviktigt och sedan blir det många fester, men det är bara SLM:s öppet hus som jag har bokat in än så länge.

Carin Hjort (Kajsa Bergqvist-kopia), 23 år

– Paraden, för det var länge sedan jag var på den. Jag hade också gärna velat se kinesisk queerfilm, men det missar jag eftersom jag ska se isländsk film istället.

Birgitta Hultgren, 70 år

– Det blir mycket jobb för mig, jag jobbar för Kulturdirekt och säljer biljetter. Men under Pride brukar man träffa många trevliga människor, inte för att de andra inte är trevliga, men under Pride är det väldigt blandat. Man brukar kunna knyta kontakter och ha bra samtal.

Jaime Bedia, 26 år

– Jag har pluggat genusvetenskap i Spanien och nu ska det bli kul att se hur man pratar om genus- och hbtq-frågor här i Sverige. Jag vill lära mig mycket och det ska bli särskilt intressant att prata med polyamorösa personer.

Jean-Pierre Barda, stolt 50-åring

– På fredag ska jag vara en del av gudstjänsten i stora Synagogan och sedan ska jag vara med i ett seminarium på temat ”judehomo – funkar det”. Mr Gay-tävlingen slipper jag i år, istället får jag hämta ny inspiration.

Hela måndagsprogrammet hittar du här.