Öppnar parken lika sent i dag?
– Nix, klockan 14.00 slår portarna upp så att du hinner äta och dricka och mingla i god tid innan schlagerfesten på scenen börjar.

När börjar det?
– Strax innan klockan 19.00.

Men jag har hört att det händer nåt innan själva schlagergrejen börjar?
– Stämmer. Diamond Dogz värmer upp från kl 18.00 med skönt dansbandsväng innan Linda Bengtzing & Kim Kärnfalk gör entré.

Vilka kommer?
– Namnen som släppts är: DinahNah, Anne-Marie David, Andres Esteche, The Poodles, Timoteij, Bucks Fizz, Maggie MacNeal, Silver Conventions Penny McLean. Midnight Boy, Kristin Amparo, Molly Pettersson Hammar, Rickard Söderberg, och såklart, Måns Zelmerlöw. Men självklart kommer det att tillkomma en och annan överraskning under kvällen…

Förra året var det lite segt i andra akten, har kvällens arrangörer lärt sig nåt av den där krönikan QX-Ronny skrev i fjol?
– Svaret är ett rungande ”JA”. Visst blir det ballader, men andra akten är i princip balladlös och fullkomligt bubblar över av uptempo och glädje.

Linda Bengtzing och Kim Kärnfalk ska alltså vara konferencierer, det måste väl betyda att de också ska sjunga?
– Well. Att Linda ska sjunga är gjutet. Och vi kan glatt berätta att Linda kommer att bjuda på varenda låt hon tävlat med! Att Kim ska sjunga är enligt rykten inte lika givet. Men kvällen har bjudit på överraskningar förut…

Bögministeriet hade en kul livepodd i går, kör dom idag igen?
– Yes. Redan klockan 15.00 kan man lyssna till grabbarnas snack med Alcazar-Tess och radiofavoriten Farao Groth i Champagnebaren i parken.

Ska det regna i dag också?
– Well… SMHI säger så. Men yr.no är mer positiva och menar att det bara ska regna 0-0,4 mm. Men nu låter vi inte det tynga oss, så vi tar på oss kläder för väder och låter låtar som Ruth Lorenzos Dancing in the rain , Josefs Rain och Lundstedts klassiker Driver dagg faller regn bli anthems för kvällen.