Fram till på söndag och över lördagens Prideparad som startar 13.00 från Döbelns Park, så pryds shoppingcentrat Utopias entrédörrar av kyssande Umeå-profiler. Temat är ”Kiss Homophobia Goodbye” och toppas av kommunalråden Anders Ågren (m) som kysser sin politiske huvudmotståndare Hans Lindberg (s).

Gallerian Utopia Shopping stödjer Umeå Pride 17-20 september med kampanjen Kiss homophobiaGoodbye och låter politiker, företagsledare, kulturpersonligheter och andra Umeåprofiler ta ställning mot homofobi med en kyss.
Dessautom möts shoppingcentrets besökare av Fredric Åkerblom, vd Björklöven, som kysser Tommy Jonsson, tränare Björklöven, Karin Jonsson Bodin, vd Polarbröd, som kysser Maria Perstedt, museichef Kvinnohistoriskt museum, Anders Sylvan, landstingsdirektör, som kysser Kjell Englund, vd och konstnärlig ledare Norrlandsoperan och så inte minst Magdalena Andersson, landshövding som kysser Lena Gustafsson, rektor Umeå Universitet.
– Det är väldigt hedrande för deltagarna att de bjuder på sig själva och så tveklöst ställer upp på vår manifestation mot homofobi, säger Mona Lidén som är centrumledare för Utopia i ett pressmeddelande i samband med att kampanjen presenterades.
Utopia är under Umeå Pride inte bara shopping utan centret upplåter dessutom utrymme till festivalen.
– Eftersom ett av Umeå Prides viktigaste uppdrag är att synliggöra HBTQ-frågorna är de möjligheter som Utopia erbjuder oss obetalbara, säger Meta Tunell på Umeå Pride. Vi jobbar med en nästan obefintlig budget och då ger Kiss Homophobia Goodbye oss möjlighet att nå ut med vårt budskap till långt fler än vad vi vanligtvis gör.
Även om du inte är i Umeå denna vecka och helg så kan du bidra till kampanjen med att på Instagram lägga ut dina kyssbuilder på #kisshomophobiagoodbye och/eller #khg så visas bilden på Utopias kampanjsida och inne på Utopia, men skickas också till ett antal kända personer som har uttalat sig nedlåtande om kärlek mellan personer av samma kön.