För tionde året i rad hålls West Pride i Göteborg. Från idag och fram till den 12 juni kommer Avenyn att fullkomligt bada i regnbågens färger med ena ankarplatsen kring Götaplasten och de olika lokaler i närheten som bildar Regnbågskvarteret med seminarier och kulturevenemang hela dagarna inpå småtimmarna. Och i andra änden Bältespännarparken där Regnbågsparken håller till med en lång rad informationstält och en stor scen där bland andra Moto Boy uppträder. Och, inte minst, BeeBar är även i år årets bar i parken. Som en extra ankarpunkt ligger just denna bar bara en bro och några steg till bort från parken.
I år, berättar West Pride, har över 300 flaggor hyrts ut av föreningen och dessutom har en lång rad andar aktörer sina egna flaggor hissade.
– Det West Pride har bidragit till är att aktivt förändra attityder genom att skapa en total synlighet, inte minst genom mängden av alla regnbågsflaggor som vajat på stadens flaggstänger, på spårvagnar och bussar sedan 2010. Detta är unikt i hela Europa och vi är ensamma om att flagga så intensivt i hela två veckor, säger Tasso Stafilidis, Ordförande på West Pride i samband med att flaggorna hissas.
Programmet för WestPride är nu publicerat på föreningens hemsida och finns som tryck. På hemsidan kommer förändringar i programmet att finnas liksom annan bra information.
Programmet för West Pride börjar nu även läggas upp i QX GayMap där det blir tillgängligt via din mobil och för dig som inte kan alla Göteborgs vinklar och vrår finns tillgängligt i mobilen med praktisk guidning via karttjänst.
West Pride passar i samband med flagghissningen att framhäva sina partners som gjort det möjligt att genomföra festivalen och presentera den gratis. Som huvudpartner i år står Brewhouse som med festivalen har arbetat fram ett konst- och kulturutbyte som ”leder till nya spännande innovationer”.
– Brewhouse är en öppen och nyskapande mötesplats där människor, idéer och företag får möjlighet växa. Vi vet att kultur och konst är effektiva och spännande vägar att lyfta fram det fantastiska med människors olikheter, säger Anna Svensdotter Dimle, Verksamhetschef och konstnärlig ledare Brewhouse.
Årets tionde West Pried har redan siktet framåt i tiden och då framförallt mot 2018 då EuroPride återigen hålls i Sverige, och då genom ett samarbete mellan West- och Stockholm Pride.
– Det är oerhört spännande att intresset är så stort och vi ser framemot att kunna utveckla vårt partnerarbete inför EuroPride som West Pride och Stockholm Pride arrangerar under sommaren 2018, säger Martin Rydehn verksamhetsledare på West Pride.
Dagen till ära nämns även Frist G Hotel som är ny partner för festivalen och dessutom påpekas att förutom alla sponsorer och samarbetspartners så är det volontärerna som gör det möjligt att hålla denna enorma festival år efter år!
Så nu är det bara att boka in Göteborg för Pridefirande och kämpande onsdagen den 8 juni till söndagen då det klockan 14.00 är samling på Götaplatsen för ännu en enorm parad längst med stadens stolthet: Avenyn!


Ladda ner West Prides program som PDF här

Läs mer i QX juni om West Pride