I år är det en helt ny rutt med start vid Norr mälarstrand för att sen slingra sig genom Stockholm i 4,3 kilometer med avslut i Prideparken på Östermalms IP. För de som inte orkar gå eller stå, och för de som bara vill ha närhet till bekvämligheter som bar och toalett har QX koll på alternativa läktarplatser.

Mälarpaviljongen öppnar redan vid 11 med en Pre Parade Brunsch. Perfekt för att komma in i den rätta Pridestämningen. Förutom DJs, drinkar och en god brunsch kan du även köpa din regnbågsflagga inför paraden här.

Kitchen & Table är bara hundra meter från paradvägen och satsar därför på en Pride-uppladdning. De öppnar klockan en timme innan paraden och erbjuder en Pride-meny och god dryck.

Sheraton kan i år erbjuda utsikt från första parkett till paraden vid Tegelbacken. Därför har de byggt ut terrassen för att ännu fler ska få plats. Här snurrar DJ Leo B plattor i baren medan du kan sippa på Sheratons somriga Pridedrink.


Scandic Anglais
har ett läge som är guldvärt för Pridepubliken. Paraden passerar precis utanför och paradutroparna står för peppen precis runt hörnet. Här kan du både äta och dricka medan du beskådar regnbågsfirandet.

Att se Prideparaden från Brillo är inte fy skam. Här kan du sitta med en kall drink i ena handen och en glass i den andra medan paraden passerar bara två meter ifrån dig. Musiken står DJ Jesper Dahl för.

Picknick i Humlegården är ett alternativ för den som vill ha garanterad sittplats utomhus precis intill Paraden. Parken som är belägen intill Sturegatan erbjuder de garanterat billigaste parkettplatserna.