När vi träffas för intervjun kommer Petra direkt från en annan lyckad signering av boken ”På andra sidan växer gräset” på Akademibokhandeln.
– Den handlar om att komma ut senare i livet. För min generation och den lite äldre är det vanligt att man inte riktigt vågade när man var ung. Man var kanske nyfiken på tjejer när man var yngre men det var inte någon som pratade om det och det fanns inte information om det i skolan så man visste inte vad det var. Sen en dag står man där och är gift med en man och känner att någonting är fel.

Hur känns det att släppa sin debutroman?
Det är helt fantastiskt, det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse. Sen att den har gått så bra som den har gjort känns helt makalöst.

Handlar den om dig?
Jag skulle inte säga att det är en biografi, men självklart har jag använt mig av mina känslor och några av mina erfarenheter.

Vem ska läsa den här?
Mina vanligaste läsare hittills är antingen väldigt unga som precis har kommit ut och bara slukar i sig hbtq-litteratur, de vill liksom se och läsa allt för att hitta något att identifiera sig med. Sen är det de lite äldre som kanske är i samma situation som kvinnan i boken.

Hur mycket Pride är du?
Jag är jättemycket Pride. Min flickvän har jobbat som volontär för Stockholm Pride i tolv år och för fem år sen lurade hon med mig för första gången, det är det här jag lever för.