Hög tid att förbereda några svettiga månader på gymet! I sommar återkommer Atlantis Travel med ett skepp fyllt av bögar (och en och annan flata) efter ett års paus, till Östersjön.
Start i Köpenhamn och lagom till att Stockholm Pride startar går de festglada amerikanerna iland i Värtan. Senast Atlantis avslutade i samband med Stockholm Pride stannade flera hundra gäster Prideveckan ut och satte tydlig prägel på firandet.
I år väljs av logiska skäl Sankt Petersburg bort och hela resan presenteras nu som en kryssning mellan två av världens mest gayvänliga städer. Efter en garanterat festlig natt i Köpenhamn lägger båten ut den 20 juli för att, för första gången någonsin lägga till med sin gaykryss i Oslo, där stannar man över dagen och reser på natten vidare ner mot Göteborg där alla salta killar har exakt sex timmar på sig att beta av de nära 3000 passagerarna. Även strandhugget i Göteborg är premiär för Atlantis!
Kvar från tidigare års Östersjö-kryssningar är att man lägger till i Warnemünde för att ta sig till Berlin för en snabbvisit. I år kommer man, till skillnad från tidigare år dock sova över natt. Nå, i alla fall befinna sig i staden över natt.
Efter Berlinbesöket är det Tallinn som får besök och den 26 juli anländer man Helsingfors för att efter en dag i den vackra staden åka genom skärgårdarna till Stockholm där båten lägger till söndagen den 27 juli.
Kan alltså vara idé att tänka till kring Stockholm Pridekalendern 2014! Vad man än kan säga så är det inte 3000 amerikanska gays som kommer att stanna i Stockholm primärt för att lyssna på Pride House-seminarier. Festarrangörer bör nog planera för extrafester måndag, tisdag så killarna stannar ända fram till paraden! Och så får vi såklart be för ännu en sommar med sol och värme!

Och vill du åka med som god Nordisk ambassadör är det bara att boka på – flera hyttklasser redan slutsålda så skynda på!


Bilder från 2012: Skepp O’hoj, Yankee Boy!