Dag 4.
Det blir en kort dagbok idag. Jag är lite trött efter att varit uppe och tittat på stjärnor hela natten…mmm.
Så jag börjar dagen med frukost och går sedan till min hytt. Där tar jag en lång varm skön dusch, lägger mig och somnar.

Båten ligger nu i Porto Venere. Mitt i den lilla hamnstaden försöker små fiskebåtar, barn med simringar och flitigt motionerande Italienare i alla åldrar att samsas. Jag strosar omkring och njuter av deras vardagsbestyr. Jag hittar en restaurang där jag ser flera italienare. Beställer in spagetti pesto, ett glas rött och mår så bra.
Plötsligt passerar en av kvinnorna som jag känner igen från båten, jag känner igen henne och vinkar till henne och säger att hon kan sätta sig hos mig. Jag får ta del av ännu en fantastisk historia från en ny bekantskap.

Efter maten bär det av tillbaka till båten där det är full fart med förberedelser för kvällens fest, The White Party. Det blir middag och fest vid poolen.
Jag går och gör mig i ordning, och bestämmer mig för en vit HunkyDory-klänning.
I stort sett alla är vitklädda. Jag ser många nya ansikten i kväll som jag inte sett tidigare.
Efter middagen samlas många vid poolbaren. Alla hejar glatt på varandra med förväntansfull entusiasm. Josie Smith Malave, kallas ”Chef Josie” och är en härligt karesmatisk, varm och skarp kvinna som håller låda och drar in mig i ett tequila race. Jag försöker smutta, men inser snabbt att det bara är att ge upp.
The grand old Lady, Heather, håller sig till sin Jameson och pratar om sin ”birthday suit”. Att hon i sinnet är där hon alltid varit, men kroppen inte riktigt hänger med längre.

Chef Josie & Heather. Heather kom ut i början av 50-talet. Hon berättar: -Det var en hemsk tid för oss. Det var viktigt att vi fanns. Det är nu vi skördar när vi ser er idag. Hon lever med Gloria sen 43 år tillbaka. 2008 gifte dom sig. Det går inte en dag utan att de förklarar sin kärlek för varandra. Samtidigt som Heather ler och säger love is hell.

Jag känner plötsligt att min ”birthday suit” varit inne på tvätt. Fri, lätt i sinnet, och min åldersnoja är som bortblåst. Jag är varm, lite berusad och tar glupskt emot uppvaktning från henne och några till…

Som varje kväll kör DJ Rockaway igång. Hon bygger upp festen från låt till låt. Här är det ingen som vet vad schlager är, men detta är nog de närmsta man kan komma. Alla sjunger med, alla dansar.
Det är varmt, det är flirtigt och poolen blir ett svalkande avslut på detta fantastiska white night party. Underbart.

Poolen!