Ett 40-tal hyresgäster kommer från och med månadsskiftet att flytta in i de 27 lägenheterna som upptar de tre översta våningarna i ett punkthus med åtta våningar på Sandhamnsgatan mitt på Gärdet.
Lägenheterna är ettor, tvåor och treor, mellan 44 och 70 kvadratmeter stora. Dessutom finns en gemensam lokal.
Eldsjälen Christer Fällman har varit den drivande kraften bakom Regnbågen ända från början. För honom är det ännu för tidigt att helt pusta ut, eftersom det ännu in i det sista pågår en del renoveringsåtgärder på huset, som är byggt 1983.
— Vi har varit väldigt sparsamma så att alla ska ha råd att bo, men allt på husets insida är totalrenoverat, säger Christer Fällman.
Hyrorna kommer att ligga mellan 6000 och 10 000 i månaden.
Bland det sista som ska installeras är en konstnärlig utsmyckning på alla våningsplan av fotokonstnären Annika Karlsson Rixon, som tidigare har profilerat sig med queerteman i sin konst.

Annika Karlsson Rixon.

Det har gått fyra år sedan fastighetsbolaget Micasa klev in som den viktigaste samarbetspartnern för Regnbågens kooperativa hyresrättsförening. Det som började som en idé om ett vård- och äldreomsorgsboende för hbtq-personer har nu som en anpassning till intresset blivit ett seniorboende för 55-plussare, med tröskelfria och badrumsutrustade lägenheter och ett stenkasts avstånd till vårdcentralen. I vintras stod det klart att föreningen fått tillräckligt många medlemmar för att fylla alla lägenheterna och antalet medlemmar har sedan dess stigit till i dagsläget 84, alltså tre gånger så många som det finns lägenheter för.
Intresset för ett särskilt hbtq-boende har enligt Christer Fällman ofta att göra med behovet av trygghet och viljan att inte bli särbehandlad av en äldreomsorg som är notoriskt heteronormativ.
— I kölvattnet av Regnbågen har det kommit andra grupper som vill ha eget boende, så nu finns det en önskan om ett eget boende för brandmän och ett för poliser, säger Christer Fällman.