Enligt RFSL:s förbundsordförande Ulrika Westerlund valdes de två ut för att förbättra kompetensen i transpolitiska frågor.
— Det finns väldigt mycket att göra när det gäller situationen för hbtqi-personer i Europa, säger Micah Grzywnowicz.
— Transpersoner och intersexuella har historiskt sett varit marginaliserade i mainstream-hbtqi-organisationer, trots att väldigt mycket återstår att göra för att komma tillrätta med problem som till exempel tvångssteriliseringar av transpersoner, transfobiskt våld och brist på bra vård och påtvingade kirurgiska ingrepp av intersexuella.
— Jag kommer vilja fokusera på alla dessa frågor under min tid i styrelsen och ytterligare stärka ILGA Europas arbete på det här området, säger han.  
Maria Sundin sitter sedan 2010 i RFSL:s förbundsstyrelse. Hon har fokuserat särskilt på hiv-prevention och andra hälsofrågor för transpersoner samt sexarbetares rättigheter.
— Jag kommer att vilja fortsätta med mitt fokus på dessa områden också nu i ILGA Europa. Jag är också väldigt engagerad i äldrefrågor, säger Maria Sundin.
RFSL är riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter och motsvaras på internationell nivå av ILGA — International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans & Intersex Association, vars europeiska avdelning har sitt huvudkontor i Bryssel.