Populära podden Bögministeriet har dragit igång en egen insamling i anknytning till Musikhjälpen som just nu pågår.
– HIV är något som vi HBTQ personer har en nära relation till och så har det varit i drygt 30 år. Musikhjälpens insatser riktas främst till arbete i utvecklingsländer och vi tycker det ska vara en självklarhet för alla bögar, flator och transpersoner att vara med och hjälpa till, säger Christopher Waldekrantz, en av poddens ”ministrar”.
Han och hans kollegor tycker att trots att skillnaderna är många mellan att vara bög i Sverige och utsatt HIV-smittad i Zimbabwe så delar vi alla ett stycke historia. En historia av okunskap, rädslor och behov av hjälp.
Därför vill de nu visa solidaritet med de som inte haft den turen att födas i ett land där hivprevention och läkarvård är en självklarhet. Bögbössan är skapad för alla som känner att de vill skänka pengar till Musikhjälpens viktiga arbete.

Bögministeriet har lagt en grund i bössan bestående av 3000 kr som start, och nu vädjar de till sina lyssnare, och alla andra som vill hjälpa, att göra detsamma.
– Tillsammans kan vi vara en del av att en gång för alla stoppa spridningen av HIV, säger Christopher, Christopher, Robin, Thomas, Johan, Mårten och Micke.

Insamlingen Bögbössan