”Publicera teckningar från Charlie Hebdo”

I onsdags tog sig tre maskerade män in på den franska satirtidningen Charlie Habdo i Paris och började skjuta journalister och illustratörer. 12 människor dödades. Den franska polisen jagar gärningsmännen som misstänks ha anknytning till terrorgruppen al-Qaida.

Charlie Hebdo har tidigare publicerat illustrationer som visar hur tidningens chefredaktör kysser en muslimsk man.

”Stå upp för yttrandefriheten”
Charlie Habdo är känd för sina satiriska illustrationer av bland annat profeten Muhammed, men de driver samtidigt med alla aktörer och delar av samhället.

I ett tweet uppmanar Stephen Fry allmänheten att publicera Charlie Habdos teckningar i protest mot terrorism och för yttrandefrihet.

Publicerade gaykyss med muslim
Charlie Hebdos advokat Richard Malka säger att medarbetarna på tidskriften är mycket rörda av den stora närvaron och intresset från medier, men att de samtidigt har en tidning att göra och behöver läka sin sår. Det som behöver sägas kommer att finnas i den kommande tidningen på onsdag, ett 8-sidigt nummer av Charlie Hebdo, säger advokat Malka.

Charlie Hebdo har tidigare publicerat illustrationer som visar hur tidningens chefredaktör kysser en muslimsk man. Tidningen har fått ta emot hot och attacker tidigare, men attacken i onsdags är den värsta.

Redaktionen