Homosexuell man attackerad på flygplats

Det var i oktober förra året som en medelålders homosexuell man skulle ta flyget från Texas flygplats. Medan han står i kön till incheckning börjar en yngre man oprovocerat att trakassera honom genom att närma sig hotfullt, slita i hans mobil och utbrista homofobiska skällsord.

Gick plötsligt till attack
Andra resenärer reagerar på den hotfulla stämningen, men detta stoppade inte 28-åringen. Plötsligt attackerar han den homosexuella mannen genom att sparka och slå honom med knytnävarna samtidigt som han skriker ut förolämpningar såsom: Fucking queer och faggot.

Säkerhetsvakter och en stor grupp med resenärer lyckas snabbt att övermanna 28-åringen som kort därpå greps av polis. Det hela fångades på film av en privatperson. Miljontals människor har sett klippet.

Döms till böter
Trots att 28-åringen skrek homofobiska skällsord till mannen innan han misshandlade honom anser inte polisen i Texas att detta kan klassas som ett hatbrott. 28-åringen döms nu till böter på 500 dollar för att han var full på allmän plats och för misshandel. Klicka på blålänken ovan om du vill se videon.