Fick inte dekorera tårta med homohat – anmäler bageriet

[ingress][/ingress]

Mannen hävdar att hans religiösa övertygelse har kränkts av bageriet eftersom de vägrat att att dekorera hans tårta med en homofobiskt text. Mannen efterfrågade en tårta i form av en Bibel vilket var helt ok, men sedan gick det överstyr.

– Han ville att vi skrev väldigt radikala saker mot homosexuella, säger en representant från bageriet, detta rapporterar Gay Star News.

Ville inte dekorera tårtan med hatbudskap
Enligt bageriet ska de ha sagt till mannen att de gärna kunde göra tårtan i form av en Bibel, men om han ville ha den önskade texten så fick han spritsa det själv.

Mannen ska då ha sagt att han skulle ta upp saken med sin advokat. Mannen lämnade kort därpå in en klagoanmälan mot bageriet eftersom de inte uppfyllt hans önskemål som kund.

I sitt svar på anmälan skriver ägaren till bageriet att de aldrig avvisade mannen från sina tjänster. De ville endast inte dekorera hans tårta med ett budskap som de kände var diskriminerande mot homosexuella. På samma vis skulle de aldrig dekorera ett bakverk med text som diskriminerade kristna.

En infekterad diskussion
Under det senaste året har det pågått en infekterad diskussion i USA där vissa bagerier känt sig kränkta av religiösa skäl då de varit tvungna att göra tårtor till homosexuella par. Om bageriet i fråga fälls kommer att avgöras inom en månad.